Google, kendinize dosya göndermenizi kolaylaştırmak istiyor | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3749$% 0.15

EURO

34,9878% -0.29

STERLİN

40,9767£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,25%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a

Google, kendinize dosya göndermenizi kolaylaştırmak istiyor

Google kendinize dosya gönderme: Google kısa süre önce, kullanıcıların bir Chromebook veya Android cihazı ile yakındaki bir kişiye fotoğraf veya belge gibi verileri hızlı bir şekilde göndermesine olanak tanıyan bir özellik yayınladı. Görünüşe göre geliştiriciler, kullanıcıların kendi cihazları arasında kolayca veri gönderebilmeleri için bu özelliği güncellemeye çalışıyor.

Nearby Share, Haziran ayında Chrome OS cihazlarına geldi ve Apple’ın AirDrop’u gibi benzer teknolojilerle rekabet ediyor. Pazar günü, Chrome ve Chrome OS odaklı bir blog olan Chrome Story , Chromium Gerrit’te Yakınlarda Paylaşım’a Kendinden Paylaşım adı verilen bir eke atıfta bulunan bir “özellik ekle işareti” tespit etti. Bayrak, “bir kullanıcının kendi cihazları arasında sorunsuz paylaşıma olanak tanır” özelliği okur.

Self Share, e-posta veya üçüncü taraf bulut sürücüleri kullanmadan kendinize veri göndermenize olanak tanır. Bluetooth, WebRTS veya eşler arası Wi-Fi kullanarak, veriler yakındaki bir Chrome OS veya Android cihazına saniyeler içinde aktarılmalıdır.

Chrome Unboxed tarafından belirtildiği gibi , Self Share, normal Chrome OS kullanıcılarının cihazlarında görebilmesi için Chrome OS Canary geliştirici bayrağı aşamasından geçmelidir.

Chrome Unboxed, “Bayrağı etkinleştirirseniz veya özellik kullanıma sunulana kadar beklerseniz, Chrome OS Paylaşım Sayfasında ‘Yakındaki Paylaş’a bastığınızda yeni bir ‘Cihazlarınıza Gönder’ menü seçeneği görünecektir” dedi.

Kendi Kendine Paylaşım, farklı Google tabanlı bilgi işlem cihazları arasında birlikte çalışabilirliği artıracaktır, ancak insanların bazılarının Apple ürünlerinde yaptığı gibi, tüm Google cihazlarında ısrar etmesi için hala uzun bir yol var.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hürjet için net tarih duyuruldu !

HIZLI YORUM YAP