Google Assistant, Android App'lerinde de çalışacak | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5909$% 0.04

EURO

34,9067% 0.01

STERLİN

40,6981£% 0.14

GRAM ALTIN

2.430,18%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%0,00

a

Google Assistant, Android App’lerinde de çalışacak

Google Assistant uygulamasından en çok beklenen değişiklik sonunda geldi. Google Assistant uygulamasına sesli komut verildiğinde yalnızca Google uygulamalarından ve telefonun temel uygulamalarından işlem yapılabilmekteydi. Artık diğer uygulamaların işlemleri de yapılabilecek.

 

Örneğin; Instagram‘dan en sevdiğiniz aktrisin storylerini, sesli komut ile açabilir ve izleyebilirsiniz. Google uygulamalarıyla kısıtlı kalan Assistant işletim sistemi, artık daha geniş çapta kullanılıyor olacak. Ayrıca uygulamaların kısayollarını oluşturmak da Google Asisstant ile mümkün olacak. Ana ekrana anında oluşturulacak kısayollar sayesinde, uygulamaları daha da kolay kullanılabilecek.

Teknoloji Dergisi saha editörü Hidayet kadiroğlu, Google’ın yaptığı cihaz içi değişiklikleri yorumladı. Kullanım açısından inovatif bir hamle yapmış olan Google Assistant hakkında Hidayet kadiroğlu; “Google uygulamalarının entegrasyonu açısından Assistant’ın çok büyük bir önemi var. Şimdiden kullanıcılarının sempatisini kazanan bu sistem, Android app’lerinde işlem yapabilmesiyle de popülerliğini katbekat arttıracaktır. Çoğu insanın hâlâ keşfedemediği bu sistem, artık daha da yaygın bir şekilde kullanılacaktır. Özellikle çalışma ortamında kablosuz kulaklıkla hayatını sürdüren üst düzey iş insanlarının büyük rağbet göstereceği şüphesiz. Apple’ın bu alandaki tahakkümünü kırmak için önemli bir hamle olduğunu, tahminen 2021 yılında anlamış olacağız.

Google Assistant’ta yaşanan bu gelişmenin Türkiye’ye yansıması hakkında da fikirlerini beyan eden Hidayet kadiroğlu, konuyu şu şekilde açıkladı: “Google’ın sistemlerini ilk denediği ülkelerden biri de Türkiye. Dövizdeki artışlar nedeniyle ücretli uygulamalarda fiyat regülasyonu için süre geçmesi gerekse de, Google Assistant gibi her Android işletim sistemli telefonda bulunan bir uygulamayı anında Türkçe versiyonlu bir şekilde de göreceğimize şüphe yok. Seslendirme işlemleri tamamlandığı gibi Türkiye piyasasında da Google Assistant kullanımının artması muhtemel.”

Google Assistant, Android App'lerinde de çalışacak Hidayet Kadiroğlu

Google Assistant, Android App’lerinde de çalışacak Hidayet Kadiroğlu

Google Assistant’ın bu özelliğinin öncelikle Samsung markalarında denenmesi, sonrasında diğer Android telefonlara da bu özelliğin adapte edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Google Nest Audio Fark Yaratmaya Geliyor

HIZLI YORUM YAP