Gmail ve Outlook uyarısı: Bu e-postaları şimdi silin yoksa ağır bir bedel ödeyin | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Gmail ve Outlook uyarısı: Bu e-postaları şimdi silin yoksa ağır bir bedel ödeyin

GMAIL, Outlook ve diğer popüler e-posta platformlarından, hasara neden olabilecek bir dizi yeni iletiyi silmeleri isteniyor. E-postanızı yönetmek için Gmail veya Outlook mu kullanıyorsunuz? Dinleyin – siber hırsızlar insanları cebinden çıkarmak için akıllıca yeni bir numara ortaya koyduğundan, bu hafta uzmanlardan bir uyarı daha var. En son taktik, gelen kutunuza korkutucu bir uyarı göndererek hesap sahibinin bilgisayarında anti-virüs koruması olmaması nedeniyle saldırı riski altında olduğunu gösterir.

Tüketici grubundaki ekibe göre Hangisi? , bu mesajların, McAfee ve Norton gibi siber koruma alanındaki en büyük isimlerden bazıları tarafından, biraz da şüphelenmeyen kullanıcıları kandırmak için gönderildiği iddia ediliyor.

McAfee ekibinden geldiğini gösteren bir e-postada şöyle yazıyor: “Aboneliğinizin süresi doldu! Dijital hayatınızı şimdi koruyun. Gizliliğinizi çevrimiçi tutmak ve iletişimlerinizi korumak için McAfee aboneliğinizi yenilemenizi şiddetle öneririz.”
Bunu daha sonra “Şimdi korunun” yazan bir düğme takip eder.

Bağlantı tıklandığında, kullanıcılar muhtemelen ihtiyaç duymadıkları anti-virüs yazılımı için aşırı şişirilmiş fiyatlar ödemelerinin istendiği sahte bir kayıt sayfasına yönlendirilir.

Bu McAfee dolandırıcılığının yanı sıra, PC sahiplerini denemek ve kandırmak için başka bir yol kullanan gelen kutularına inen bir Norton antivirüs mesajı da var. Bir uyarı yerine, bu e-posta, siber güvenlik firmasından, kullanıcının aboneliğini yenilemek için 500 doların (380 £) üzerinde ücret alınacağını iddia eden bir fatura gibi görünüyor.

Alıcı harekete geçmezse, bu çok yüksek maliyetle otomatik olarak yenilenecektir (gerçek bir Norton koruma planının maliyeti yaklaşık 100 £). Daha sonra, kullanıcıların abonelikten çıkmaları için mesajın altına bir bağlantı yerleştirilir. Ancak, tıklamaya aldanmak, kullanıcıları bilgisayar korsanlarının kullanıcı adlarını, şifreleri ve banka bilgilerini çalmaya çalıştığı sahte bir sayfaya götürür.

Dolandırıcılık hakkında konuşan Luke Jeffery, “Tanıdık bir kimlik avı dolandırıcılığı geri döndü: Dolandırıcılar, sahip olduklarını bilmedikleri bir antivirüs korumasını yenilemeleri gerektiğine insanları ikna etmek için şanslarını deniyorlar.

“McAfee ve Norton Antivirus kılığında insanlara aboneliklerinin sona erdiğini ve yenilenmesi gerektiğini bildiren sahte e-postalar şu anda dolaşıyor. E-postalar sizden ‘abonelikleri yenilemek’ için bağlantıları tıklamanızı istiyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bitexen çöktü mü? Bitexen neden açılmıyor? Bitexen’e erişim sorunu!

HIZLI YORUM YAP