Geçmişten Günümüze Türkiye'de Olan Hackerların Durumu! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3724$% 0.15

EURO

35,0216% -0.2

STERLİN

40,9855£% 0.14

GRAM ALTIN

2.324,93%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%-0,17

a

Geçmişten Günümüze Türkiye’de Olan Hackerların Durumu!

Geçmişten Günümüze Türkiye’de Olan Hackerların Durumu! Türkiye son 20 yıldır devam eden artan siber olayların 2001 yılı ile başladığı biliniyor, Teknolojinin gelişmesi ile başlayan hackerların bir çoğu artan teknoloji ile birlikte daha iyi bir ekonomik duruma geldi.

Hackerların çoğu toplumdan kendisini daha üstün görüyor!

Bu bilgisayar dâhilerinin amacı bilgisayarı daha iyi kullanmak ve komutlar ve kod parçaları ile sistemleri atlamak veya tam tersi güvenliğini sağlamak. 20101-2002 Yılı ile internet sitelerinin incelenmesini, sistemlerin analizini gerçekleştiren Hackerlar normal olarak ilk anlatan sistemcilerin onların süper bilgisayar kullanan kişiler olarak isimlendirmiştir.

TÜRKİYE’DE HACKERLAR!

Türkiye’de olan bir çok bilgisayar uzmanlarının sistem incelemesi ile birlikte eğlence amaçlı ve iyi niyetli ortaya çıkan bu süper bilgisayar kullanıcıları, toplumda olan Kaos ve şirketlerin internet ortamında daha hızlı yayılması ile birlikte talepleri artmış, bir çok kurum ve kuruluşa ise çalışan olarak girmiştir!

TÜRKİYE ARTAN TOPLUMSAL OLAYALRDA PARMAKLARI VAR!

Türkiye’de farklı grup ve birliklerini kuran Hackerlar, forum veya IRC yöntemi üzerinden birbirlerine ulaşmış ve ekip olarak toplumsal olarak bir çok olaya girdikleri ortaya çıkmıştır.

Bu yöntemler illegal olarak bir çok çete içinde kullanılmış ve terör gruplarını dahi finanse etmişlerdi!

TERÖR ÖRGÜTLERİ VE HACKERLAR!

Türkiye’de bir çok hacker üyesi, bilerek veya isteyerek farklı terör gruplarına destek olmuşlardır, İsimlerini gizleyen bu kişilerin bir çok olaya illegal olarak sitemlere müdahale ederek terör gruplarına destek oldukları ise son yıllarda ortaya çıkmıştır.

FET/PYD Yapısına destek olarak devlete girdiler!

Bir çok Hacker FETÖ/PYD yapısı içerisinde destek olarak, farklı kişiler ve ekipler iş birliği yaparak FETÖ/PYD yapısının güçlü olduğu bölge ve kurumlara girdikleri ise biliniyor! Bir çok Hacker toplumsal olayların körüklenmesin ‘de ise sistemler veya sosyal medya sistemlerini hackelreyerek mesajlar paylaştığı ortaya çıkmıştı! FETÖ ekip üyeleri forumlarında İslami açıdan FETÖ üyesinin videolarını ve yazılarını paylaştıkları bilinmektedir.

TERÖRİST HACKER GRUPLARI!

Terör gruplarına destek olan hackerların bir çoğunun ekip lideri olarak, anlaştıkları kişiler ile yüz, yüze görüşerek binlerce lira para aldıkları ise konuşulmaya devam ediyor!

Devletin tüm kurumlarında FETÖ/PYD destekçisi kişiler olduğu ise 2022 yılında halen varlığını sürdürdüğü biliniyor!

Devletin en kritik yerlerine yerleşerek, bilgilerin tamamını kullandıkları ve Terör ekip üyelerine verdikleri biliniyor! İsimleri ortaya çıkan bir çok Hacker ise internet geçmişlerini sildirmek için, ya sistemi hackliyor yada yüksek miktarda para vererek haklarında çıkan olumsuz haberleri sildiriyor!

BOTNET AĞI!

Bir çok hacker zararlı yazılımlar ile 2000 yılı sonrası daha toplayarak sitemleri kendileri için kullanmıştır, Bir çok bot Net ağı ise daha sonrasında ortaya çıkarak emniyet ekiplerinin izlemesi ile ortaya çıkmıştır.

2022 Yılında hackerlar genel olarak eski ekiplerden farklı olarak kurumlar içinde olan belirli kişilerin elemanı olarak çalıştırılmakta veya kiralanmaktadır.

2022 Yılında ortaya çıkan veriler ‘de ise sosyal medya hesapları açan ekiplerin, dini grupları, Işid, radikal İslamcı gruplara ayrılarak faaliyetlerini sosyal medya veya Forum üzerinden sürdürdükleri bilinmektedir.

Gençleri vatan, millet, İslami dava diyerek kandırlar!

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selçuk Bayraktar : Bayraktar AKINCI’nın pabucunu dama atabilecek tek İHA dedi ve paylaştı

HIZLI YORUM YAP