FSB, REvil Ransomware Grubuna ve Tutuklanan Üyelere Baskın Yaptı | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5910$% 0.34

EURO

34,8534% 0.31

STERLİN

40,5646£% -0.11

GRAM ALTIN

2.508,71%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.278,00%0,67

a

FSB, REvil Ransomware Grubuna ve Tutuklanan Üyelere Baskın Yaptı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) bugün birden fazla yere baskın düzenledi ve ünlü fidye yazılımı grubu REvil’in tüm operasyonlarını durdurdu. 

 

Haber, FSB’nin yayınladığı basından geliyor ve burada şunları kaydetti  :

“Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Soruşturma Departmanı ile işbirliği içinde, Moskova, St. Petersburg, Moskova şehirlerinde organize bir suç topluluğu üyelerinin yasadışı faaliyetlerini bastırdı. , Leningrad ve Lipetsk bölgeleri.”

Bu baskında yetkililer, kripto para birimi, 600 bin ABD doları, 500 bin Euro’nun yanı sıra bilgisayar donanımı, fidye için kullanılan kripto cüzdanları, suç yoluyla elde edilen paralarla satın alınan 20 premium otomobil dahil olmak üzere 426 milyondan fazla rubleye el koydu.

Rusya’nın iç istihbarat teşkilatı olarak hizmet veren FSB, operasyonunu sonuçlarından haberdar edilen ABD makamlarının talebi üzerine gerçekleştirdiğini söyledi.

Gözaltına alınan OPS üyeleri, Rusya Ceza Kanunu’nun 187 “Ödeme araçlarının yasadışı dolaşımı” maddesinin 2. Kısmı uyarınca suç işlemekle suçlandı.

Temmuz 2021’de ABD merkezli Kaseya, büyük bir fidye yazılımı siber saldırısına uğradı. Hacker saldırısı, müşterilerinin programlarını uzaktan izleyen Kaseya ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili şirketleri etkiledi: İşletmeler için İnternet servis sağlayıcıları. Siber saldırının Rusya Federasyonu ile bağları olan hacker grubu REvil tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Bunu takiben REvil grubu tarafından JBS Foods’a yapılan siber saldırı firmaya büyük zarar verdi. 

Daha önce REvil fidye yazılımı grubuyla bağlantılı yedi üye de Europol tarafından koordine edilen operasyonların ardından geçen yıl tutuklandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pokemon Legends: Arceus’un yeni formları sızdı

HIZLI YORUM YAP