Facebook, ABD seçimlerinden önce tüm QAnon sayfalarını kaldıracak | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5264$% 0.02

EURO

34,8559% 0.52

STERLİN

40,4898£% 0.82

GRAM ALTIN

2.427,98%-0,18

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%-1,17

a

Facebook, ABD seçimlerinden önce tüm QAnon sayfalarını kaldıracak

Sosyal medya platformu, Trump yanlısı komplo teorisini çökertmek için artan bir baskı ile karşı karşıya.

QAnon takipçileri, Donald Trump’ın pedofil halkaları çalıştıran Şeytani bir ‘derin devlet’ ile savaştığına inanıyor.

Facebook, ABD seçimleri öncesinde Trump yanlısı komplo teorisini bastırmak için artan baskının ardından platformundaki tüm QAnon sayfalarını kaldıracağını duyurdu.  Salı günü dünyanın en büyük sosyal medya platformu, Facebook sayfalarını ve QAnon’u temsil eden grupları ve QAnon Instagram hesaplarını yasaklamak için politikalarını güncellediğini söyledi. Hareket, Facebook’un , üyeleri ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel gücün kollarını gizlice kontrol eden ve pedofil halkaları çalıştıran Şeytani bir “derin devlet” kabilesiyle savaştığına inanan harekete karşı yürüttüğü baskının tırmanışına işaret ediyor . Değişiklik, sosyal medya ağının QAnon’un oluşturduğu tehdide yanıt veremeyecek kadar yavaş olduğu ve hatta örneğin kullanıcıları önerileri algoritmalarındaki sayfalarına ve içeriğine yönlendirerek büyümesine katkıda bulunduğu eleştirisini takip ediyor. Facebook, endişelere yanıt olarak, Ağustos ortasında, “potansiyel şiddeti tartışan” QAnon gruplarını, kullanıcıların haber kaynaklarındaki içeriğinin sıralamasını düşürerek, reklamları yasaklayarak ve önerilerinden sayfaları çıkararak başka bir yerde erişimini sınırlandırmaya çalışacağını söyledi. .

Bu politikanın ilk ayında Facebook, 1.500 QAnon grubunu düşürdüğünü söyledi.  Ancak uzmanlar, hareketin çoğalmaya ve giderek tehditkar bir ton almaya devam etmesiyle hareketin yeterince ileri gitmediğini savundu.  Demokratik ABD senatörü Mark Warner Salı günü yaptığı açıklamada, “Nihayetinde asıl test, Facebook’un bu yeni politikaları uygulamak için gerçekten önlemler alıp almadığı olacak” dedi. “Boogaloos gibi sağcı milislerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere sayısız başka bağlamda Facebook’un mevcut politikalarını tutarlı bir şekilde uygulayamadığını gördük.” Facebook Salı günü, QAnon’a karşı politikalarını güçlendirme kararını açıklarken, şiddeti kışkırtan QAnon içeriğini kaldırmış olsa da, “Batı Kıyısı orman yangınlarının olduğu yönündeki son iddialar da dahil olmak üzere, gerçek dünyadaki farklı zarar türlerine bağlı diğer QAnon içeriğini gördüğünü söyledi. yerel yetkililerin dikkatini yangınlarla savaşmaktan ve halkı korumaktan başka yöne çeviren bazı gruplar tarafından başlatıldı ”.  Ayrıca, QAnon’un mesajlarının hızla değiştiğini, yani “destekçilerden oluşan ağların bir mesajla bir izleyici kitlesi oluşturduğuna ve ardından hızla diğerine döndüğüne” tanık olduğunu söyledi. “Komplo teorisi hareketine karşı uygulamanızı güçlendiren ve genişleten bu güncelleme ile bununla daha etkili bir şekilde mücadele etmeyi amaçlıyoruz.”

Geçen yıl, Federal Soruşturma Bürosu, QAnon ve diğer sınır komplo teorilerini bir iç terör tehdidi olarak nitelendirdi. Yine de, Guardian tarafından yapılan bir araştırmaya göre QAnon topluluğu, 2020’de Facebook’ta patladı ve Ağustos ayında 4 milyondan fazla takipçi ve üyeye ulaştı.  Sol eğilimli, kar amacı gütmeyen Media Matters for America, QAnon’u onaylayan veya ona güvenen veya ilgili içeriği destekleyen 25 kongre adayı belirledi . Citigroup’un bilgi teknolojisi departmanındaki bir direktör , en önemli QAnon web sitelerinden birinin operatörü olarak tanımlandıktan sonra görevden alındı . Son aylarda QAnon’a inananlar, mesajlarını yaymak için daha az tartışmalı topluluklara, özellikle de kendilerini çocuk korumaya adamış olanlara sızdı. Facebook Eylül ayında yanıt verdi ve kullanıcıları QAnon ile ilişkili hashtag’leri aradıklarında “güvenilir çocuk güvenliği kaynaklarına” yönlendirdi. QAnon sayfaları, adlarını değiştirmek ve kullanıcıları iyi bilinen hashtag’lerden kaçınmaya teşvik etmek gibi yollarla Facebook’un izleme sistemlerine meydan okumaya çalıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Belirlenen 24 gezegende insana benzer canlılar olabilir

HIZLI YORUM YAP