Europol Büyük Suç Çetesini Bastırdı, 100'den Fazla Çevrimiçi Dolandırıcıyı Tutukladı | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5750$% 0.1

EURO

35,0314% 0.48

STERLİN

40,6500£% 0.12

GRAM ALTIN

2.421,11%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,05

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Europol Büyük Suç Çetesini Bastırdı, 100’den Fazla Çevrimiçi Dolandırıcıyı Tutukladı

Europol Büyük Suç Çetesini Bastırdı, 100’den Fazla Çevrimiçi Dolandırıcıyı Tutukladı

İtalya ve İspanya’daki kolluk kuvvetleri, çevrimiçi dolandırıcılık, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve mülkiyet suçlarına karışan İtalyan Mafyası ile bağlantılı organize bir suç grubunu dağıtarak çeteye yaklaşık 10 milyon € (11,7 milyon $) yasadışı gelir sağladı. sadece bir yıl.

Europol bugün yayınlanan bir bildiride , “Şüpheliler, geniş bir para katırları ve paravan şirketler ağı aracılığıyla parayı aklamadan önce kimlik avı saldırıları ve SIM takası ve iş e-postası uzlaşması gibi diğer çevrimiçi dolandırıcılık türleri yoluyla yüzlerce kurbanı dolandırdı.” Dedi .

Grup, İspanya’nın Kanarya Adaları’nda bulunan Tenerife’de faaliyet gösteriyordu.

Gelişme, çoğu İspanya ve İtalya’da olmak üzere 106 kişinin tutuklanması ve elektronik cihazlar, 224 kredi kartı, SIM kart, satış noktası terminalleri ve bir marihuana ekimi ve ekimi ve dağıtımı için kullanılan ekipman. Baskın sonucunda 118 banka hesabı da donduruldu.

Suç ağının, kimlik avı alanları oluşturan ve siber dolandırıcılığı kolaylaştıran bilgisayar uzmanları ve ayrıca para katırma faaliyetlerinde yer alan işe alım görevlileri ve uzmanlar da dahil olmak üzere özel roller için iple bağlanan farklı üyelerle bir piramit yapısı olarak biçimlendirildiği söyleniyor. kripto para birimleri ve kara para aklama konusunda usta.

Çoğunluğu mafya kartelleriyle bağlantısı olan İtalyan uyruklu olan tutuklanan üyeler, kurbanlarını kontrolleri altındaki banka hesaplarına büyük miktarda para aktarmaya ikna etti. Yasadışı olarak elde edilen kârlar daha sonra geniş bir para katırları ve paravan şirketler ağı aracılığıyla aklandı.

Soruşturma İspanyol Ulusal Polisi (Policía Nacional) tarafından ortaklaşa yürütüldü ve İtalyan Ulusal Polisi (Polizia di Stato), Europol ve Eurojust tarafından desteklendi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BTK Wesd team adlı hacker grubu tarafından hacklendi!

HIZLI YORUM YAP