EncroChat nedir? EncroChat nasıl kullanılır? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5631$% 0.13

EURO

35,0080% -0.11

STERLİN

40,8354£% -0.12

GRAM ALTIN

2.436,36%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

a

EncroChat nedir? EncroChat nasıl kullanılır?

EncroChat nedir? EncroChat nasıl kullanılır? Milyonlarca insanın kullandığı yazılım merak uyandırdı, binlerce kişinin merak ettiği sorunun cevabını siber güvenlik uzmanı olan Ersoy.k cevaplıyor!

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA) dün Encrochat şifreli telefon ağına erişim kazandıklarını duyurdu. Bu, NCA’nın birden fazla büyük organize suç ağını bozduğunu iddia ederek Birleşik Krallık genelinde çok sayıda tutuklamayla sonuçlandı.

NCA’nın Birleşik Krallık’taki en üst düzey organize suçlulardan bazılarını tutukladıkları yönündeki iddiaları, şifreli iletişime büyük ilgi gösterilmesine neden oldu ve bunun ışığında bu alana bakıyoruz ve okuyucuların sahip olabileceği bazı soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.

Şifreli iletişim nedir?

Genel olarak konuşursak, şifreli iletişim, gönderilirken ‘karıştırılan’ ve alındığında yalnızca ‘düzensiz’ olan iletişimlerdir. Cep telefonu iletişiminin şifrelenmesi için, gönderenin telefonundaki mesajı şifreleyebilen ve alıcının telefonundaki mesajın şifresini çözebilen yerinde bir yazılımın olması gerekir. Whatsapp gibi yaygın olarak kullanılan uygulamalar bunun gibi şifreleme kullanır. Şifreli iletişimler bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilemez, ancak bu aynı zamanda kolluk kuvvetlerini ‘kilitler’.

Şifreli telefonlar nelerdir?

Birçok normal el cihazı kendi verilerini şifreleyebilir, ancak insanlar şifreli telefonlara atıfta bulunduklarında genellikle farklı bir anlama gelirler. Şifreli telefonlar genellikle, şifreli iletişim kullanan ancak ek güvenlik önlemlerine sahip olan ve belirli donanımların yanı sıra belleğin hızlı ve bazen uzaktan silinmesini sağlayan yazılımların kaldırılması gibi uyarlanmış ana akım telefonlardır.

Şifreli telefonlar yasa dışı mı?

Hayır, kendi içlerinde yasadışı değiller. Bazı kullanıcılar gizlilik nedeniyle şifreli telefonları kullanır. Bununla birlikte, şifreli bir telefon kullanımının üst düzey bir suçluluğun ayırt edici özelliği olduğu söylenir ve tıpkı normal bir telefonda olduğu gibi, şifreli bir telefonda suç örgütlemek kesinlikle yasa dışıdır. Şifreli telefonlar, çoğu şirket uyuşturucu komplolarıyla bağlantılıdır .

EncroChat nedir? 

EncroChat nedir? EncroChat nasıl kullanılır?

EncroChat nedir? EncroChat nasıl kullanılır?

EncroChat, mikrofonları, kameraları ve GPS sistemleri çıkarılmış değiştirilmiş cep telefonları sağlamayı iddia eden bir cep telefonu şirketidir. Cihazlar daha sonra şifreli mesajlar gönderen ve alan özel bir işletim sistemine ve üzerlerinde kurulu mesajlaşma yazılımına sahiptir. Bazıları yalnızca ağdaki diğer telefonlarla iletişim kurabilir ve şifreli sohbetleri silecek bir kod girilmesi için provizyona sahiptir.

EncroChat nasıl hacklendi?

Raporlar, bir kullanıcının EncroChat telefonunda şirkete bildirilen ve birçok kullanıcının el cihazlarını imha etmesine neden olan bir kötü amaçlı yazılım parçası bulunduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, bu eylemin çok geç olduğu ve kötü amaçlı yazılımın, NCA ve diğer Avrupa yasa uygulayıcı kurumlarına çok sayıda şüpheli arasındaki milyonlarca mesajın içeriğine erişmede yardımcı olmak için yerinde olduğu görülüyor.

Polis veya NCA, EncroChat ‘sohbetlerimi’ okudu mu?

Mesajlarınızın bir kolluk kuvveti tarafından görülmüş olabileceğinden endişe duyan bir EncroChat kullanıcısıysanız, hemen yasal tavsiye almalısınız. Polisin veya NCA’nın iletişiminize erişme olasılığı vardır.

Ersoy k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sony’nin 1.000 $ ‘lık Xperia 5 III kompakt nihayet ABD’de satışa çıktı

HIZLI YORUM YAP