EBA TV’de sıkıntı büyük aileler endişeli! Sorunlar bitmiyor Milli eğitim bakanı ise konuşmuyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3810$% 0.19

EURO

35,0435% -0.14

STERLİN

40,9828£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,52%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%-0,24

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • EBA TV’de sıkıntı büyük aileler endişeli! Sorunlar bitmiyor Milli eğitim bakanı ise konuşmuyor!

EBA TV’de sıkıntı büyük aileler endişeli! Sorunlar bitmiyor Milli eğitim bakanı ise konuşmuyor!

EBA TV’de sıkıntı büyük aileler endişeli! Sorunlar bitmiyor Milli eğitim bakanı ise konuşmuyor! Eğitim bakanının sisteminde sürekli aksaklık olması ise velileri endişelendiriyor!
Korona virüs salgınıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir eğitim sistemine geçildi. Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi gelecek açısından kaygılı. Salgın sürecinde EBA TV’de yaşanan sorunlar ve problemler bir numaralı gündem maddesi halindeyken öğrenciler ise teknik imkânlardan dolayı iyi eğitim alamıyor.

Korona virüs salgını şüphesiz en çok öğrenciler ve eğitim sistemini etkiledi. Salgının etkisiyle birlikte yüz yüze eğitim on aylık süreçte sürekli ertelenirken; Eğitim Bilişim Ağı (EBA TV) ilk gününden beri birçok sıkıntılar ve tartışmaların odak noktası halinde. Milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi EBA TV üzerinden yaşanan sorunlara rağmen eğitimine devam etmeye çalıştı.
Bir yıla yaklaşan EBA TV sınavında yaşanan sorunlar ve sıkıntıları bir kez daha derledik.
İşte Türkiye’nin EBA TV sınavında yaşananlar…
SÜREKLİ OLARAK ERTELENDİ
Korona virüs salgını nedeniyle okullarda eğitime ara verilirken, iki ya da üç haftalık ertelemelerle bir eğitim sezonu sona erdi. 2020 yılı geride bırakılırken on aylık süre içerisinde aniden alınan uzaktan eğitim kararıyla veliler ve öğrenciler teknik imkânlar nedeniyle mağduriyet yaşadı.

OLAN YİNE ÖĞRENCİYE OLDU
İnternet fiyatlarının ve giden ekonomik gidişatın ardından bilgisayar fiyatları uçuşa geçti.
Birçok aile ve öğrenci salgının ekonomik etkisi ve artan döviz kuru nedeniyle sorun yaşadı.
Aileler çocuklarının eğitiminden dolayı endişe duyarken, uzaktan eğitim modelleri de ayrıca eğitim sisteminin geleceği açısından soru işaretleri oluşturdu.
Süreç içerisinde korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim sisteminde öğrenciler internet bağlantısı olmadığı için dersleri takip edememiş ve yaşadıkları mağduriyeti sık sık gündeme taşımıştı.

6 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU
İlkokul ve ortaokullara birinci dönem notları derse katılma sürelerine göre verilirken; liseler, birinci dönem için ikinci dönemde okullarda yüz yüze yazılıya girdi.
İnterneti ve bilgisayarı olmadığı için derslere katılmayan 6 milyon öğrenciye nasıl not verileceğini ise kimse bilmezken öğrenciler şimdiden gelecek açısından kaygı yaşadı.
EBA GİRİŞ SORUNU! DERSİN HOCASI BİLE SİSTEM DIŞI KALDI
Sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle kullanıcıların yaşadığı sorunlar Türkiye gündeminde sürekli olarak bir numaralı gündem maddesiydi.
Bazı öğrencilerin yaşadığı aksaklıklara ek olarak öğretmenler de aynı sorunlardan muzdarip.
Tüm bunlara karşılık öğretmenler ise yoğunluk nedeniyle sisteme giremediklerini sıkça şikâyet ederek “Dersin hocası olmamıza rağmen derse biz de giremiyoruz” diyerek EBA sistemine tepki göstermişti.

SIK SIK ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEF NOKTASINDAYDI
Salgının zirveye ulaşmasıyla birlikte uzaktan eğitim sistemi ertelenirken EBA TV’deki aksaklıklar bazı öğrencileri ve veliler de tepkisiz kalmadı. EBA TV’de yaşanan aksaklıklar ve çökmenin ardından bazı veli ve öğrenciler, 8.sınıf Fen Bilgisi yayınının 6. Üniteden, İnkılap Tarihi dersinin 2. Üniteden başladığını belirtti.
Diğer taraftan ders saatlerinin ise ilan edilen saatte başlamadığını öne süren kullanıcılar bu duruma tepki göstermişti.

EBA TV’de sıkıntı büyük aileler endişeli

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türksat 5A, 8 Ocak’ta Türkiye’ye hizmet etmek için uzaya gönderilecek

HIZLI YORUM YAP