E-Bebek'ten alış veriş yapanlar,Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede olanbilir! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3765$% 0.17

EURO

34,9900% -0.24

STERLİN

41,0054£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,65%0,24

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%-0,29

a

E-Bebek’ten alış veriş yapanlar,Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede olanbilir!

E-Bebek’ten alış veriş yapanlar,Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede olanbilir !

Ünlü Türk markasın dan biri olan ve bebek ürünleri satan e-bebek’e ulaşım sorunu yaşanmaya devam ediyor. Dün Milliyet’in manşete taşıdığı haber de  e-bebek’e düzenlenen siber saldırı sonrası , saldırıyı öğrenen kullanıcılar, başta kredi kartı bilgileri olmak üzere kişisel bilgilerinin de, korsanların eline geçmiş olmasından şüphe ediyor.

E- BEBEK’TE NE YAŞANDI ?

Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede

Ünlü bebek malzemeleri satan Markanın e-ticaret sitesine yönelik yapılan siber  saldırıda site tamamen kullanılamaz hale gelirken fiziki mağazalarda da ise kasa sisteminin çökmesi durumu kayıtlara geçti. E-bebek.com’dan yapılan duyuruda, uzmanların web sitesini çalışır hale getirmek için büyük uğraş verdiklerini ve markanın 52 ildeki 161 mağazasının hizmete devam ettiği söyledi. Açıklama da , saldırının 5 Temmuz Pazar günü saat 03.19’da yapıldığı ve kredi kartı bilgileriyle ilgili risk olmadığ da kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede

Bir diğer yandan ise  siber saldırıyı düzenleyenlerin siteyi çalışır hale döndürmek  için para istedikleri de iddia ediliyor. İddiaya göre, saldırıyı yapan hacker’ların e-bebek.com dosyaları ve veritabanındaki tüm bilgileri şifrelediği, 300 Bitcoin verilmesi karşılığında yapılan şifrelemelerin tekrar düzelteceklerini söyledikleri kaydedildi. 300 Bitcoin’in TL karşılığı ise 20 milyon lirayı olarak biliniyor.

Olay ile ilgili açıklama yapıldı

Kredi Kartı Bilgilerimiz Tehlikede

E bebek yönetim olayla ilgili olarak , “e-bebek altyapısında kredi kartı bilgilerini tutmadığımız için bir adet dahi kredi kartı bilgisi dışarı sızmamıştır, sızması mümkün değildir. e-bebek güvenlik altyapısı ve yedeklilik süreçleri sayesinde diğer tüm datalarımız da güvenli şekilde elimizdedir.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Koronavirüs hackerlar için umut oldu

HIZLI YORUM YAP