Daha 16 yaşında! FBI, GTA 6'yı sızdıran genç hackerın peşine düştü | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5190$% -0.1

EURO

34,7979% -0.21

STERLİN

40,4788£% -0.11

GRAM ALTIN

2.427,48%-0,09

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%-0,89

a

Daha 16 yaşında! FBI, GTA 6’yı sızdıran genç hackerın peşine düştü

Birleşik Krallık merkezli Uber Newsroom’un yaptığı açıklamada son bir yıldır daha aktif hale gelen Lapsus$ adlı bir hacker grubuyla bağlantılı olduğuna inandıklarını bildirdiler. Bu duruma video oyunu yapımcısı Rockstar Games’i ihlal ettiğine dair haberlerin de bulunduğunu açıkladı.

GTA 6’NIN ERKEN GELİŞİM VİDEOLARI SIZDIRILDI

Gençten yaşlısına her kesimin merakla beklediği GTA 6’nın erken geliştirme görüntülerinin sızdırılmasının ardından geliştirici ekip Rockstar Games tarafından veri ihlali doğrulandı. Hayal kırıklığına uğradığını bildiren şirket, 300 kişiden fazla veri güvenlik çalışanını kovdu.

HACKER, FBI TARAFINDAN ARANIYOR

Uber’in yayınladığı raporda kendi şirketine dadanan hackerın GTA 6 sızıntısının faili şu anda ABD’nin birincil federal kolluk kuvvetleri tarafından aktif olarak soruşturuluyor. İddiaya göre ise bu 2022’nin başlarında, İngiltere’nin Oxford şehrindeki 16 yaşındaki bir çocuk, Lapsus$ grubunun liderlerinden biri olmakla ve yasadışı faaliyetlerinden yaklaşık 14 milyon dolarlık kişisel servet çalmakla suçlandı.

LAPSUS$ HACKER GRUBU KİMDİR?

Bu yılın başlarından bu yana isminden fazlasıyla söz ettiren hacker grubu, teknoloji şirketi NVIDIA, Samsung, Microsoft, Ubisoft, Cisco, Globant ve T-Mobile sistemlerine erişti ve kaynak kodu sızıntılarına neden oldu.GTA 6GTA 6 İlgili Haberler GTA 6’nın sızdırılmasının ardından Rockstar Games’ten ilk açıklama geldi: Hayal kırıklığına uğradık

Kaynak: Yakupcan Aydemir Espor ve Oyun Editörü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye ile uzun süre kriz yaşayan Birleşik Arap Emirlikleri çok sayıda Bayraktar SİHA satın alıyor, Ak Parti Suudiler ile anlaştı

HIZLI YORUM YAP