Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P30 Pro Karşılaştırması, Hangisi daha iyi? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5073$% -0.11

EURO

34,9718% 0.37

STERLİN

40,7943£% 0.52

GRAM ALTIN

2.430,50%0,32

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%-0,63

a

Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P30 Pro Karşılaştırması, Hangisi daha iyi?

Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P30 Pro Karşılaştırması, Hangisi daha iyi? Bu güzel telefonların hangisinin daha iyi olduğunu soran kullanıcılarımız için, istatiksel verileri ve teknolojilerini karşılaştırdık.

Huawei’nin önceki telefonları, Apple’ın telefonlarına kısa bir benzerlikten daha fazlasını taşıyordu, ancak son bir buçuk yılda Çinli teknoloji devi, şık yapıları ve parlak kameralarıyla sektörü sarstı.

Huawei P30 Pro , başka bir şık arka tasarım seti ve daha da önemlisi, uzaktan ciddi ayrıntıları yakalama yeteneğiyle açıkçası akıllara durgunluk veren 10x hibrit yakınlaştırma özelliğine sahip inanılmaz bir dörtlü kamera kurulumu ile bu yaklaşımın doruk noktasıdır.

Apple’ın tasarımı hala oldukça sade (ve tanıdık), ancak iPhone 11 Pro , şirketin kamera oyununu önemli ölçüde artırdığını ve çok sayıda nüanslı yükseltme içeren üçlü kamera kurulumunu paketlediğini görüyor. Rekabeti yakalamak olarak adlandırın, ancak Apple’ın herkesten daha iyi (veya daha iyi) yaptığı her şeyle birleştiğinde, bu kazanan bir kombinasyon.

İPhone 11 Pro, önceki iPhone XS’den çok fazla değişmedi . Evet, arka kamera modülü eskisinden çok daha geniş ve arka kısmın tamamı, metal bir kamera modülünden dışarı çıkmak yerine tek bir cam levhadan oluşuyor.

Bu güzel ve yeni Gece Yarısı Yeşili renk seçeneği, her zamanki seçimler grubuna ayırt edici bir ekleme… ama genel olarak, bu iPhone XS, birkaç ince ayar ile. Yeterince adil. Yine de sürükleyici bir ekrana sahip, minimal yapısıyla öne çıkıyor ve yine de maliyeti kadar kaliteli görünüyor ve hissediyor.

Hiç şüphe yok ki, Huawei P30 Pro daha fazla görsel popa sahip. Altta biraz daha büyük bir “çene” olduğundan, ekranın etrafında iPhone 11 Pro’nun sahip olduğu aynı türden bir çerçeveye sahip değil.

Bununla birlikte, küçük gözyaşı çentiği çok daha küçüktür (ancak sonuç olarak 3D yüz tarama teknolojisinden yoksundur) ve arka cam gerçek yıldızdır. Muhteşem degrade renkler, bu telefonun kalabalıkta öne çıkmasına yardımcı olur. Dürüst olmak gerekirse, burada her iki yöne de gidebiliriz.

  • Karar: Beraberlik

Ekran: Daha küçük ve daha keskin

Burada kesin bir boyut farkı var, Apple iPhone 11 Pro’da mütevazı bir 5,8 inç ve Huawei 6,47 inç’te büyüyor. Süper boyutlu bir ekran arıyorsanız, Apple’ın 6.5 inç iPhone 11 Max Pro’su daha iyi bir seçimdir.

Huawei’nin en üst seviyeye çıkardığı her şeye rağmen, ekran aslında onlardan biri değil. Bu bir FHD+ OLED ekran, esasen 1080p ama daha uzun, bu da Huawei’nin Mate 20 Pro veya diğer bazı rakipleri kadar keskin olmadığı anlamına geliyor .

Bu arada, Apple’ın Super Retina XDR OLED ekranı 2436×1125’te biraz daha yüksek çözünürlüğe gidiyor ve ayrıca daha küçük panelden daha yoğun bir piksel dizisinden yararlanıyor. Huawei’nin ekranı daha büyük, ancak Apple’ın ekranı daha keskin.

  • Karar: Apple iPhone 11 Pro

Kamera: Kayan yıldızlar

Huawei’nin geçen yılki P20 Pro’nun piyasaya sürülmesinden bu yana en iyi akıllı telefonlar listemizi sürekli olarak yönetmesinin ve her yeni amiral gemisinin giderek daha iyi hale gelmesinin büyük bir nedeni kamera hüneridir.

P30 Pro söz konusu olduğunda, bu ahizeyi gerçekten farklı kılan hibrit 10x yakınlaştırmadır. Dijital zoom, telefonlarda genellikle berbattır, ancak Huawei’nin periskop lensi ve dijital akıllılarının birleşimi gerçekten harika sonuçlar ortaya çıkarır. 40MP geniş açı, 20MP ultra geniş, 8MP zoom ve uçuş süresi sensörleri sayesinde standart çekimler de mükemmel.

Bu arada Apple, Akıllı HDR işlemede iyileştirmeler ve gerçekten mükemmel bir gece modu ile birlikte 12 MP arka kamera üçlüsü oluşturmak için bu yıl ultra geniş bir sensör ekliyor. Tümüyle, iPhone 11 Pro’nun neredeyse tüm diğer büyük telefonlarla eşleşmesine veya en iyi şekilde eşleşmesine yardımcı oluyor… peki, P30 Pro hariç.

  • Verdict: Huawei P30 Pro

Performans: Güç kaldırıcılar

Huawei’nin Kirin 980 yongası bu noktada yaklaşık bir yaşında ve piyasaya sürüldüğünde bile, geçen yılki iPhone’larda Apple’ın A12 Fusion yongasının ham gücüyle tam olarak eşleşemedi.

Artık iPhone 11 Pro, yaklaşık %20 daha iyi performans sunan A13 Fusion çipine sahip olduğundan, konu kıyaslama testi olduğunda açıkça öne çıkıyor.

Verilmiş, P30 Pro günlük kullanımda çok hızlı ve iPhone 11 Pro da öyle. Sonuç olarak, ölçütler, telefonu gerçekte nasıl kullandığınızla ilgili olmayabilir, ancak bu ekstra ateş gücü, ihtiyacınız olduğunda oradadır.

  • Karar: Apple iPhone 11 Pro

Pil ve avantajlar: Uzun süre dayanacak şekilde tasarlandı

Huawei P30 Pro, 4.200 mAh’lik devasa bir pil paketine sahiptir ve size sağlam kullanımla bir gün artı vermek için çok uygundur. Apple’ın hücresi 3,046 mAh’de daha küçüktür, ancak yine de iPhone XS’e göre tahmini dört ekstra saat ile güçlü bir gün sunar. Yine de, P30 Pro’nun daha fazla tampon odası var.

Her iki telefon da kablosuz şarj özelliğine sahiptir, ancak yalnızca P30 Pro’nun arka tarafında aksesuarları veya kablosuz olarak şarj edilebilir diğer akıllı telefonları doldurmak için “ters” kablosuz şarj vardır.

Bu arada, iPhone 11 Pro, her zamanki gibi genişletilebilir depolama seçeneği olmadan 64 GB, 256 GB ve 512 GB boyutlarında gelir. P30 Pro’yu 128GB ve 256GB çeşitleriyle alabilir ve ardından bunu Huawei’nin Nano Bellek kartlarıyla artırabilirsiniz.

iPhone 11 Pro, gelişmiş yüz güvenliği için Face ID 3D tarama özelliğine sahipken, P30 Pro’nun 2D kamerası daha az güvenli yüz taramaları sunar. Bununla birlikte, P30 Pro’da biyometrik güvenlik için bir ekran içi parmak izi sensörü var, bu yüzden… bu gerçekten tercihe bağlı.

  • Verdict: Huawei P30 Pro
Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P30 Pro Karşılaştırması

Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P30 Pro Karşılaştırması

ÖNEMLİ!

iPhone 11 Pro mükemmel ve onu bir süre içinde en sevdiğimiz iPhone haline getiren anlamlı yükseltmelerle dolu. Dünyada da neredeyse en sevdiğimiz telefon.

Ancak hüküm süren şampiyon Huawei P30 Pro’nun arkasında 2. sırada yer alıyor. Bu karşılaştırmanın gösterdiği gibi, telefonlar genel kalite olarak birbirine yakın ve bir yönde küçük avantajlarla – 10x yakınlaştırma kamerası iPhone’un yaklaşamayacağı büyük bir avantaj olsa da.

Sonuçta, fiyat burada büyük bir faktör olduğunu kanıtlıyor. 1.049 £ ile iPhone 11 Pro, bankayı öncekinden daha da fazla kırıyor – ödemeye hazırsanız, nakit paraya değdiğini düşünüyoruz. Öte yandan, Huawei P30 Pro, 899 £ liste fiyatıyla bir miktar cüzdan rahatlığı sunuyor… ve piyasada altı ay sonra, bu günlerde yaklaşık 799 £ olarak bulundu. Bu harika bir anlaşma ve bu iki parlak el cihazı arasındaki kuşkusuz küçük boşluğu çok az genişletiyor.

  • Kazanan: Huawei P30 Pro
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Geçmişten Günümüze Türkiye’de Olan Hackerların Durumu!

HIZLI YORUM YAP