Ak Troller nasıl ifşa oldu! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Ak Troller nasıl ifşa oldu!

Ak Troller nasıl ifşa oldu! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son videosunda bahsettiği trollerin nasıl ifşa odluğu ortaya çıktı, hepsinin kim olduğu artık biliniyor!

Kemal kılıçdaroğlu’nun o açıklaması

https://www.youtube.com/watch?v=mCcKJzX6oKU&t=5s

TROLLER NASIL TESPİT EDİLDİ!

Konuyla ilgili siber güvenlik uzmanlarının açıklamaları güncel API servisleri olduğunun altı çizildi! Merkezi Ankara olmak üzere bazı isimlerin Ankara’da kaldığı bildiriliyor!

Daha önce Ak trollerin ise tespit edildiği bilgisini ilk olarak baykuş haber duyurmuştu https://www.baykushaber.com/teknoloji/twitterda-olan-trol-hesaplar-yargilanacak-mi-30031.html sadece Ak partiye yakın değil suça karışmış herkes tespit edildi!

Trol hesapların içinde olan kişiler bilgi verdi iddiası: Trol gruplarının içerisinde olan kişilerin CHP genel merkezi veya diğer yerlere tüm bilgileri gönderdikleri konuşuluyor..

Hacker müdahalesi! Trolleri yakaladılar

Hesapların 3 araç olarak tespit edilmesi ise gündemde, Hackerların tespit ettiği ve kimlik bilgilerine kadar bilgileri ele geçirmesi ‘de gündeme geldi, bunlar ilgili ücretsiz bir Linux yazılımı ile kişinin nerede hangi konumda olduğuna kadar bulunabildiği belirtiliyor, Programa sadece kullanıcı adının yazılması yeterli olduğu belirtililer, yazılım twitter local’den bilgi aldığı kişi VPN kullansa da nerede olduğu belli oluyor.

Konuyla ilgili troller kendilerini savunacaklar fakat ilerleyen süreçlerde seçim sonrası yargılanmaya başlayınca destek olanlarında aynı suçtan örgütlü suçtan hakaret ve devleti yanlış yönlendirme vb suçlardan yararlanabileceği belirtiliyor!

Ersoy K

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yerli ve en yeni teknolojilerin bulunduğu otomobil TOGG daha çıkmadan rakiplerini gerdi !

HIZLI YORUM YAP