Oğulcan Çağlayan Galatasaray ve Melnjak Fenerbahçe açıklaması | Spor
DOLAR

32,3298$% 0.24

EURO

35,0702% -0.18

STERLİN

41,0135£% -0.02

GRAM ALTIN

2.296,10%0,83

ÇEYREK ALTIN

3.959,00%-0,53

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Oğulcan Çağlayan Galatasaray ve Melnjak Fenerbahçe açıklaması

Oğulcan Çağlayan Galatasaray ve Melnjak Fenerbahçe açıklaması

Oğulcan Çağlayan için Galatasaray, Melnjak için Fenerbahçe cevabı

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, Galatasaray ile adı anılan Oğulcan Çağlayan ve Fenerbahçe ile geçen Melnjak hakkında fikilerini söyledi.

 

Yılmaz Bal, açıklamasında, Türkiye’de defalarca denenen ve uzun yıllardır bir çok tartışma konusu haline gelen sportif direktörlük görevinin, ülkede tanımının olmadığını söyledi.

Söz konusu görevde teknik direktörle uyum sağlamanın başarıda önemli etken olduğunu  vurgulayan Bal, “Sportif direktörlük sadece yönetme sanatı değil. Bu görevde, yurt içi ve dışındaki futbolcuları bilmek, transferden anlamak lazım. Teknik adamla uyum çok önemli. Teknik adamla sportif direktör ortak bir paydada buluşursa bu kulübün yararına oluyor. Hem sonuçlara yansıyor hem de ekonomik anlamda zarar etmemiş oluyorsun. Teknik adam, başkan ve taraftarlarla uyum içinde olan bir sportif direktör kesinlikle başarılı olur diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Yılmaz Bal, Türkiye’de daha önce kulüplerde görev alan yabancı sportif direktörlerin başarılı durum da olanlarla ilgili ise , “Yurt dışından gelen birçok değerli isim ülkemizde görev aldı, birçok kulüpte denendi ve olmadı çünkü Türkiye çok farklı bir lig. Türkiye’deki iç dinamikler, dış dinamikler çok farklı. Kulübün içini iyi bilmek gerekir. Türkiye’de yapısal farklılıklar çok fazla.” dedi

“Kiralık yabancı oyuncuların sözleşmeleriyle ilgili kurallarda bir boşluk var”

Dünya da ve ülkemizde yaşanan Salgından dolayı mayıs ayında evlerine dönmeyi bekleyen oyuncuların 1-2 ay daha kendileriyle olacağını hatırlatan Bal, şunları kaydetti:

“Bu büyük bir sıkıntı. Çünkü tekrar bu oyuncuların gelmiş olduğu kulüplerinden izin almak gerekiyor. İzin aldıktan sonra da bunun ekonomik boyutu var. Çünkü bizde maaş 10 ay, yurt dışında ise 12 ay. Onun sıkıntısı yaşanabilir. Bununla ilgili gerek TFF gerekse FIFA net bir tavır koymadı. Kiralık yabancı oyuncuların sözleşmeleriyle ilgili kurallarda bir boşluk var. FIFA’nın sadece bir tavsiye kararı var. Yarın ligler başladığı zaman biz dahil birçok kulübümüz bu sıkıntıyı yaşayacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı

Açıklamalarının bir diğer satır araları da şu ifadeleri kullandı :

 “Altyapıdaki çocuklarımızın hepsini testten geçiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Ünal hoca altyapı oyuncularımızı ekibiyle birlikte değerlendirerek görmek istiyor. Yurt dışındaki ve ülkedeki yerli oyuncularımızla ilgili de bir çalışmamız söz konusu. Rizespor için faydalı olabilecek genç, altyapımızdan ve dışardaki bütün oyuncularla ilgili bir süreç başlattık.”

 

“Benim önceliğim bulunduğum Rize’nin menfaatleri doğrultusunda altyapı tesisinin bitmesi. Tesisin yanı sıra bir kapalı kum saha, toprak saha, bir kapalı sentetik saha olmak üzere buranın gençlerine hizmet eden sadece futbolcu değil diğer meslek gruplarında da ülkemize insani değerleri yüksek bireyler yetiştiren yapıya bürünmesini sağlamak. Beni en çok mutlu edecek olay bu. Ben profesyonel takımlarda çalışırken altyapıya dönüp 4 yılımı verdim. Bunun bedelini maddi manevi ödedim, hiç de pişman değilim. O yüzden Rizespor’da yapmak istediğim en önemli şey altyapının işler hale gelmesi. Rizespor’daki en büyük idealim ve mutluluğum bu olacak.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Arda Turan 3’e 5’e bakmadan Beşiktaş’ta oynar

HIZLI YORUM YAP