Fenerbahçe'de Seçim Ne Zaman? Ali Koç Aday Olacak Mı? | Spor
DOLAR

32,5321$% -0.07

EURO

34,8259% -0.17

STERLİN

40,5163£% -0.1

GRAM ALTIN

2.429,98%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,43

a

Fenerbahçe’de Seçim Ne Zaman? Ali Koç Aday Olacak Mı?

Fenerbahçe’de Seçim Ne Zaman? Ali Koç Aday Olacak Mı? Fenerbahçe’de üç yılda bir yapılan olağan seçimli kongre, bu yıl 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk oturumda kongre için çoğunluk sayının arandığı kongrede, şartların yerine getirilememesi durumunda; seçim işlemleri bir hafta sonraya bırakılacak. Seçimin 5-6 Haziran’a ertelenmesi durumunda ise, çoğunluk aranmadan seçim yapılacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün web sitesinden yapılan açıklamada, seçimin tarihi ve saatine dair tüm detaylar belirtilmiş oldu. Fenerbahçe’nin tüzüğüne uygun olarak belirlenen bu şartlar; iki günlük kongre sürecinin tamamının planının belirlenmiş olmasını sağlıyor. Kongrenin ilk gününde başkan adayları ve kongre üyelerinin beyanları dinlenmekte. İkinci günde ise oy verme işlemleri ve seçim sonucu açıklanması prosedürleri gerçekleşmekte.

Fenerbahçe’nin tüm yayın organlarından yapılan kongre açıklaması şu şekilde: “Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde, saat 10.30’da, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı, 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde aynı yer ve saatte ve aynı gündemle çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecektir. Tüzüğümüzün 25/2 Maddesi gereğince, Genel Kurul Giriş Kartları, soyadı sırasına göre tanzim edilmiş olarak toplantı mahallinde dağıtılacağından, üyelerimizin giriş kartlarını soyadlarına isabet eden müracaat masalarından temin etmelerini rica ederiz.”

Ali Koç Aday Olacak Mı?

Fenerbahçe’de 2018’de başkanlık görevine 16092 oyla gelen Ali Koç; göreve geldiği günden bu yana kulüpte eleştirilerin odağı oldu. Finansal başarılarını sportif başarıyla birleştiremeyen Ali Koç; buna rağmen, maddi gücü ve kulübün geleceği için attığı adımlar sayesinde seçimlerin favorisi konumunda. Seçime iki hafta kalmasına rağmen adaylığını açıklamayan Ali Koç; bu nedenle de kulüpte eleştirilere maruz kalıyor. Ancak tüzüğe göre bu hakka sahip olan Ali Koç; seçime bir gün kala dahi yeterli imza sayısıyla aday olabiliyor.

Üç yıllık başkanlık dönemine bir üç yıl daha eklemesi beklenen Koç; ailesinden gelen baskılar ve başarısızlık eleştirilerine alternatif çözümler bulması durumunda başkanlığa yeniden aday olacak. Yüksek ihtimalle tek aday olarak seçime girecek olan başkan Ali Koç; tek aday olarak girmesi durumunda güçlü bir yönetim listesiyle, yeni sezona Fenerbahçe’yi daha güçlü bir şekilde hazırlamak istiyor. Aday olmaması durumunda; Saadettin Saran, Selim Kosif gibi isimlerin adaylığını açıklaması bekleniyor. Eski başkan Aziz Yıldırım’ın ise böyle bir niyeti bulunmuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşiktaş’ta çifte müjde Göztepe Maçı Öncesi Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup çalışmalara başladı

HIZLI YORUM YAP