Ali Koç Emre Belözoğlu'yla devam edilmeyeceğini açıkladı, Yabancı Hoca Gelecek! | Spor
DOLAR

32,5929$% 0.35

EURO

34,8406% 0.27

STERLİN

40,5597£% -0.12

GRAM ALTIN

2.507,08%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.276,00%0,62

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Ali Koç Emre Belözoğlu’yla devam edilmeyeceğini açıkladı, Yabancı Hoca Gelecek!

Ali Koç Emre Belözoğlu’yla devam edilmeyeceğini açıkladı, Yabancı Hoca Gelecek!

Ali Koç Emre Belözoğlu’yla devam edilmeyeceğini açıkladı, Yabancı Hoca Gelecek! Sürekli olarak taraftarın her kararı uygulayan Ali Koç başarısızlıkların sorumlu olarak kendisinin gösterilmesine dert yaptığı konuşuluyordu, Ali Koç teknik direktör Erol Bulut’u başarısız sonuçlarından dolayı kovdu ve yerine kısa süreli olarak Emre Belözoğlu ‘nu getirmişti.

Son yapılan açıklamada artık Emre Belözoğlu teknik direktör olarak kalmayacağını açıklayan Ali Koç yabancı bir teknik direktör ile yollarına devam edeceğini açıkladı.

Emre Belözoğlu başarısız bir sezon geçirdi!

Sezonun son virajında aldığı yenilgiler ile başarısız bir sezon geçiren ve şampiyonluğu kaybeden Emre Belözoğlu için lig sonunda ilişkisinin bitireceği haberi gelmişti.

Aziz Yıldırıma yakın isimler ise Emre teknik direktör kalsın diyerek sosyal medyada çalışma yaptığı görüldü. Taraftarın çoğu ise yabancı başarılı bir teknik direktörden yana olduğunu duyurmuştu.

 

“Emre Belözoğlu mu yabancı teknik direktörü mü?” sorusuna yanıt veren Ali Koç “Güzel bir soru. Başından ben ne demiştim. İnşallah tüm başkanlık dönemim 1 hocayla geçer demiştim. Hoca konusunda hedeflediğimiz, arzuladığımız kan uyuşmasını yakalayamadık. Bu istikrar sağlandığı takdirde, makine çarkları aynı istikamette oldukça başarı şansı artıyor. Biz de isterdik, aynı hocayla bugün devam ediyor olmak. Olmadı. Buradaki hedefimiz, planlarımız doğruydu ama isteğimiz gerçekleşmedi. Emre Belözoğlu’na müteşekkirim. Bizden önce de yaptığı hizmetler dahil olmak üzere yaptığı her şey için teşekkür ediyorum. Yöneticiyken tanıdım. Yönetici değilken de tanıdım. Başkanken harcadığımız mesaide çok daha yakından tanıma fırsatım oldu. Kendisinden ne istediysek saf duygularla, elinden gelenin en iyisini yapmak üzere, yoğun mesailer harcayarak, söz konusu Fenerbahçe’yse hiçbir şeyden fedakarlık etmeden, zamanı gelince kendi cebinden olmak üzere bazı ihtiyaçları karşıladı.” dedi.

“ŞAMPİYONLUĞU SİVASSPOR MAÇINDA KAÇIRDIK”

Ali Koç “Ben Emre’yle ilk sezon ortasında sıkıntılar yaşarken konuştum. Kariyer planı vardı. O sezon sonunda futbolu bırakacaktı. İtalya’ya gidecekti. O sezon sonunda Ersun Hoca’nın da isteğiyle bize kaptan olarak döndü. O sezon sonunda kaptan / teknik direktör oldu. 2 ay sonra sportif direktör oldu.” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertlilerin başkanı “Beklentinin üstünde performans sergiledi. Bazı transferlerde hata yapmış olabiliriz. Network açısından, gelmesi mümkün olmayan oyuncuları getirerek, limitlere uyması bakımından pek çok konuda artılar getirdi. 7 ay sonra kendini birden bire sportif direktör / teknik direktör olarak buldu kendini. En büyük hayali ileride teknik direktör olmak olan biri için riskli bir görevdi. 1 saniye bile düşünmedi. 10 maçlık periyotta 23 puan aldı. Aynı 10 maçlık periyotta Erol Hoca 21-22 puan almıştı. Ancak sahada gördüğümüz futbol, beklentimize daha yakın seviyedeydi. Biz şampiyonluğu Sivas maçında kaçırdık.” açıklamasını yaptı.

Emre Belözoğlu ile ilgili sözlerine devam eden Ali Koç “Ne istendiyse, ne beklendiyse yaptı. İleriye dönük teknik direktörlük konusunda 3 alternatifimiz vardı. Biri Emre’yle devam etmek, biri yabancı ve tecrübeli bir teknik adam altında Emre Belözoğlu’nun tecrübe kazanması, hocanın da Emre’nin mevcudiyetiyle Türkiye’ye hakim olması, üçüncüsü de yepyeni teknik direktör. Olabilecek şartlarda yerli tek teknik direktör Emre Belözoğlu olarak görüyorum.” dedi.

“EMRE BELÖZOĞLU TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ OLMAYACAK”

Ali Koç, Emre Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini şu sözlerle açıkladı; “Eskiden çok büyük futbolcu, şimdi başarılı teknik direktör olmuş kişiler profili düşük takımlarda hocalık yaparak deneyim kazanmışlar. Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara, tartışmasız Türkiye’nin en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, umarım o kıvamda Fenerbahçe olur. Ancak bugün bu işte yaşanmışlık, öğrenmişlik çok çok önemli. Dolayısıyla 2-3 sene üst üste şampiyon olursun, kredin olur. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercih çok büyük risk, Emre için de haksızlık olur. Uzun süredir şampiyonluğa hasret var. Fenerbahçe’yseniz zaten çok büyük baskı var, diğer kulüplere istianeden. Emre’yi de o riske atmamak adına bu tercihi yaptık. Emre’yle bunu konuştuk. Zaten her şeyi konuşuyoruz. Emre düşünmek için zaman istedi. Çok sıcak bakmadı. Onu da anlayışla karşılıyorum. Yeni hoca kim olursa olsun bazı konular var. Perotti konusu gibi. Kirada olup da istenilen, opsiyonu kullanılacak konular gibi konular yeni hocalık değil. Emre bunlar için zaman istedi. Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu’na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz. Sonuç ne olursa olsun, Emre Belözoğlu bugün olmasa da yarın bu kulübe çok büyük hizmetler yapmaya devam edecektir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Barcelona-Anadolu Efes: 81-86 2021 EuroLeague Şampiyonu Anadolu Efes!

HIZLI YORUM YAP