Ümit Özdağ: Suriyeli, Afgan, Mısırlı vs. rahat rahat giriyor, Zafer Partisi şehitleri anmak için giremiyor. Zafer Partisi İstiklal Caddesine giriş yaparken polis acil barikat kuruyor | SİYASET
DOLAR

32,3387$% 0.24

EURO

35,1210% -0.12

STERLİN

40,9641£% -0.2

GRAM ALTIN

2.309,21%1,41

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,19

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Ümit Özdağ: Suriyeli, Afgan, Mısırlı vs. rahat rahat giriyor, Zafer Partisi şehitleri anmak için giremiyor. Zafer Partisi İstiklal Caddesine giriş yaparken polis acil barikat kuruyor

Ümit Özdağ: Suriyeli, Afgan, Mısırlı vs. rahat rahat giriyor, Zafer Partisi şehitleri anmak için giremiyor. Zafer Partisi İstiklal Caddesine giriş yaparken polis acil barikat kuruyor

Ümit Özdağ: Suriyeli, Afgan, Mısırlı vs. rahat rahat giriyor, Zafer Partisi şehitleri anmak için giremiyor. Zafer Partisi İstiklal Caddesine giriş yaparken polis acil barikat kuruyor.

Konuyla ilgili olarak Ümit Özdağ Süleyman Soyluyu sert dille eleştirdi. Basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, #Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen #terör saldırısının yaşandığı bölgede basın açıklaması yaptı; “Zafer Partisi’nin, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik tehdidi olduğu uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı!”

Ümit Özdağ ne dedi?

Özdağ şu ifadeleri kullandı: “Dün burada altı şehit verdik. Ülke böyle yönetilmeye devam ederse çok  daha şehit vereceğiz ne yazık ki. Türk milletinin başı sağolsun ama artık Türk milletine de başsağlığı dilemek istemiyoruz. Bunun için Hatay’a sembolik mayın döşemeye gitmiştik. Eğer bizim isteğimiz olsa sınıra mayın döşenseydi, buraya gelen alçak sınırda mayınla kendisi patlar ölürdü.

“Zafer Partisi’nin, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik tehdidi olduğu uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diyen Özdağ, “Güya Türkiye’nin kontrolündeki Afrin’den çıkıp gelen biri Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Bu sırada İçişleri Bakanı da Türkiye’nin Erbil’e, Şam’a, Bağdat’a da güvenlik getireceği iddialarında bulunuyor. İstanbul’da güvenlik sağlayamayanların komşu ülkelerde güvenlik sağlayacağı rüyaları görmesi kadar trajik bir şey olamaz.” dedi.

Tehdidin bununla da sınırlı olmadığını belirten Özdağ, Suriye sınırındaki belirli bölgelere kontrolün HTŞ ve El Nusra’nın tamamen denetimine girdiğini belirtti.

“BANA ULAŞAN BİLGİLER OLDUKÇA FARKLI” 

15 günden bu yana devletin bütün istihbarat ve güvenlik sistemlerinin bu bölgede bir yoğunlaşma saptadığını belirten Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Patlama sırasında kendisi Suriye’de olan Süleyman Soylu’nun bir açıklama yaptığını, bazı imalarda bulunduğunu duyduk… Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuopyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.”

SOYLU, ‘ABD’NİN TAZİYESİNİ REDDEDİYORUZ’ DEMİŞTİ

Süleyman Soylu, “Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır.” demişti.

Baykushaber.com / Siyaset / Politika

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Alçaklıkta sınır tanımayan Yeni Akit paçavrasının son iftirası nedeniyle derhal suç duyurusunda bulunacağız!

HIZLI YORUM YAP