Tunç Soyer'den  'Çav Bella' açıklaması | SİYASET
DOLAR

32,6607$% 0.43

EURO

34,7793% 0

STERLİN

40,9315£% 0.12

GRAM ALTIN

2.507,51%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.289,00%0,97

a

Tunç Soyer’den  ‘Çav Bella’ açıklaması

Tunç Soyer’den  ‘Çav Bella’ açıklaması

Tunç Soyer, İzmir’de  bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan marşı olan ‘Çav Bella’ çalınmasıyla ilgili açıklama bulundu. Soyer, açıklmasın da “Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum” diye konuştul.

İzmir’de birden fazla nokta da  camilerin hoparlörlerinden İtalyan marşı olan Çav Bella çalındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,bu şerefsiz eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını zafer ve övme ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan  soruşturma başlattığını duyurdu.

 

Bu  çirkin olayın  ardından konuya ilişkin açıklama’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER  HALKIMIZI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR !

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dün yaşanan alçakça , şerefsizce yapılan olayla ilgili bir açıklama bulundu.

“Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe bayrama hazırlanırken İzmir’de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür” dedi

Konuşmalarının devamın da Soyer :

“En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde, halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim.

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum.” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ege ve Doğu Akdeniz’de ipler TÜRKİYE’nin elinde

HIZLI YORUM YAP