Tayyip Erdoğan'dan İlk Normalleşme Açıklaması Geldi | SİYASET
DOLAR

32,3724$% 0.15

EURO

35,0216% -0.2

STERLİN

40,9855£% 0.14

GRAM ALTIN

2.324,93%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%-0,17

a

Tayyip Erdoğan’dan İlk Normalleşme Açıklaması Geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 81 ilden 560 gencin katıldığı En Uzun İftar Sofrası programına, internet ortamından katılım gösterdi. Bu toplantıda pandemi sürecindeki kontrollü normalleşme adımlarına değinen Erdoğan; sürecin başlangıç tarihi olarak 17 Mayıs’ı işaret etti.

Normalleşme takvimine dair çalışmaların sürdüğünü belirten Erdoğan; ”17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak.” şeklinde sürecin gidişatına dair ilk ipuçlarını vermiş oldu.

Herkes Fedakarlık Yapmalı

Pandemi sürecinde öğrencilere dair alınan tedbirlerde başarılı olduklarını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan; eğitim-öğretimi bilişim altyapısıyla başarılı bir şekilde entegre ettiklerini söyledi. Bu süreçte uzaktan eğitimin kesintisiz devam ettiğini söyleyen Erdoğan; Türkiye’nin kapanma süreçlerinde eğitim aktarımında en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Öğrencilerin sorularını yanıtlarken bu konudaki gelişmeleri de belirten Erdoğan; pandemi sürecinde bütün vatandaşlardan fedakarlık beklediklerini, tedbirlere sıkı sıkıya riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Erkan Baş: Pandemi Tedbiri Yok, Algı Var

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş; pandemi sürecinde Türkiye’nin en yetersiz ülkelerden biri olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bir veride, Türkiye’nin milli gelirinin %1’ini pandemi yardımı olarak ayırdığını söyleyen Erkan Baş; bu süreçte başarısız olunmasında, AKP’nin tutarsız açıklamalarının baş rolü oynadığını belirtti.

30 Nisan itibarıyla başlayan ve 17 Mayıs’ta sona erecek ‘tam kapanma’ sürecindeki tedbirlere de değinen Erkan Baş; pandemi döneminin en mantıksız tedbirlerinin bu dönemde alındığını söyledi. Özellikle de içki yasağının alınış şeklini bu konuda örnek gösteren Erkan Baş; ”Alkol meselesi burada çok önemli bir başlık. Tam bir pandemi fırsatçılığı. Salgın yönetmek yerine algı yönetiyorlar. Toplumda tam kapanma talebi ortaya çıkmıştı ancak bugün bir tam kapanmadan söz edemeyiz. İnsanlara desteğin olduğu gerçek bir kapanma değil bu. Bir de Ramazan ayına getirilince hep yaptığı gibi toplumu kutuplaştırmayı seçen iktidar burada da bir deneme yaptı. Kendi tabanlarına dönüp Ramazan ayında içki içmeyi yasaklattık, dedi. Öteki tarafa da salgını söylüyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli’nin ‘elleri arkada şehitlik ziyareti’ sosyal medyanın gündeminde!

HIZLI YORUM YAP