Tarikatlar nasıl para topladı, halkı kandırdı! Fetö'nün büyümesine sebep olanlar kimler | SİYASET
DOLAR

32,4031$% 0.17

EURO

35,2058% -0.02

STERLİN

41,9364£% 1.06

GRAM ALTIN

2.325,29%0,27

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,19

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Tarikatlar nasıl para topladı, halkı kandırdı! Fetö’nün büyümesine sebep olanlar kimler

Tarikatlar nasıl para topladı, halkı kandırdı! Fetö’nün büyümesine sebep olanlar kimler

Bir önceki yazımızda tarikatların gerçeklerini ve Fetö örgütünün büyüme olayına değinmiştik, bu bağlamda para kasalarını nasıl doldurduklarına devam edeceğiz.

Fetö nasıl büyüdü

FETÖ ege ve Marmara bölgesinin en büyük cemaatini oluşturuyor, dönemin büyük alim denilen kişileri ile görüşüyor, siyasi parti liderleri ile görüşüyor, hatta siyasi parti liderleri ve yeni kurulacak partiler ise ilk ona gidiyor!

Dönemin en büyğk alim denilen kişileri para aktarmaya başladığı an FETÖ ilk siyasi açılımını yapmış teknoloji konusunda ve basın yayın konusunda hayli gelişmişti hatta dönemin ilk ve en güçlü cemaati gülen harekatı oldu.

Gülen diğer cemaatlerden farklı bir işleyişle işlerine devam ediyordu, okumak, çağdaşlık, eğitim alanında yatırımlarına başlamadan önce ilk hedefi tamamen bir basın ordusu yaratmaktı bunun için özenle seçilmiş kişilere büyük paralar aktarılıyordu ve bünyelerine alınıyor, İstanbul’un sonrasında en gelişmiş yerlerinden birisinde yer ve mülk sahibi olacaktı.

Diğer cemaatler ise Almanya ve Hollanda’da para toplama işlerini yapmaya devame diyor, genel olarak Avrupa’da olan gurbetçi aileler ilk hedef olarak seçildi, binlerce para toplanan ailelere bu paralar sizlere yatırım olarak geri dönecek denilse ‘de asla bu şekilde bir geri dönüş olmadı binlerce aile şikâyetçi olsa da dahi bu durum ispat edilemedi ama yıllar sonra bu olay ortaya çıkacak ve Fetö daha ‘da büyüyecekti, gizli kameralar ise diğer cemaat içlerine kadar konmuş tüm hocaların ve alimler ise dikkatlice izleniyordu, FETÖ bu Nokta’da öyle bir güç sahibi oldu ki bazen hocalara onlarla ilgili kimsenin bilmediği sırları verildiği söylenir ve bazı alimler onun EVLİYALAR ile görüştüğüne şahitlik ederler.

Almanya’da camilereler toplanan paralar tarikat büyüklerine gidiyor, aileler şikayetçi oluyor ve fetö yıllar sonra bunları kullanıyordu.

Türkiye’de büyümeye çalışan küçük işletme sahipleri hedef seçiliyor onlara fetö gibi tarikatlara katılması şartı ile yardım edileceği söyleniyor.

İsmail ağ o yıllarda ufak bir tarikat değil fakat siyasi konularda desteklediği parti sağ kesim ama bu AK parti değil, daha çok bir kaç gruba veriyorlar asla tek bir kişiye verilmediği biliniyor. Çünkü Nakşibendi kolunun böyle ir açıklama yapması bağlı oldukları şeyhe ve ıslama aykırıydı. Bundan dolayı İsmail ağ ve bir üst tarikatı siyasi konularda destek verecekleri isimler sağ parti çıkıyor ama bu farklı kişilere de bölünüyordu böylelikle tek klişiye destek verildiği manası taşımamasına sebep oluyordu.

FETÖ ise tam tersi olarak siyasi liderlerin her davetine mutlaka katılıyor, giyim ve konuşması ise NUR cemaatini büyütüyordu, Bir çok tarikatın içine sızan NUR cemaati diğer tarikatlara gitmesinde bir sakınca yoktu fakat cemaat içinde yükselmenin ilk şartı ise büyümenin hızlanmasını sağlamaktı, bu durumda bir çok toplanan para Fethullah gülen‘e gidiyordu, gülen bu paraları farklı tarikatları kullanarak işini yürütüyordu, ve camilerde şu konuşmalar imamların ağızlarından duyulmaya başlandı, yakında herkesin izleyeceği kanallar kurulacak!

Yıl 1993 yılının başı! ( Recai kutan para toplanmasını isteyen kişilerin içinde )

Ortaklık dedikleri televizyonlar kurulacak para yardımı yapan kişilere hisse verilecekti.

Olmadı toplanan para örgüte gitti.

Atatürk ve devrimlerine hakaretler edildiği o yıllarda Mustafa Kemal  Atatürk için örgüt içeride alınan kameralarda hakaretler ediyordu. Nur cemaati ve bazı başı bozuk ABD destekçisi tarikatlar ise evlerinde Mustafa Kemal için aynı öğretilerini sunmaya devam ediyor, halka açık yerlerde asla konuşulmaması gerektiğini derslerle anlatıyordu, bir çok NUR cemaati evi ise bir kaç abinin toplanması ile oluşuyordu!

 

O yıllarda gizli kameralara alınan bu kişilerin konuşmaları gündeme düşse de işlem yapılmadı, konuşan kişiler ve para toplayan kişiler ise biz asla böyle bir şey yapmadık diyerek, yeminler edildi.

Şimdi düşünüyorsunuz verilen bu paralar gurbetçilerden toplanan paralar gerçekten şirketin hisselerin ‘de görüldü mü?

Hayır toplanan hiçbir para görülmedi.

İsmailağ ve menzil cemaati o yıllarda para toplamaya başladığı bilinse ‘de paraların alınmadığını söyleyen toplayıcılar o paraların büyük kısmını tarikat ve cemaatleri için kullandıkları sonradan ortaya çıkacaktı.

  • Nakliye
  • Sağlık
  • Eğitim
  • TV
  • Basın yayın
  • Ticaret

o yıllarda tarikatlar için oldukça önemli bunu en iyi yürütecek olanda büyük şehirleri elinde bulunduran Gülen’den başkası değildi.

 

Gizli mesaj şu o yıllarda bir çok tartışma çıksa da Nur cemaatine yakın kişiler cemaat ve tarikatlarla ilgili olarak bizim kültürümüz bu her cemaat ve tarikat bir değil sözü ile Gülen’e göz kırpıyorlardı. Gülen en büyük siyaseti ise hepsine yakın olun ama ne yakın ne uzak mesajları ile kendisini tanımlıyordu. Çünkü demokratik halk ve eşitlik sözleri o yıllarda İslamiyet’le alakası olmayan fetönün sözleriydi.

 

Bu para sonrasında neye gitti meçhul değil Gülen ve ortakları bu paralarla büyük bir örgütü canlandırıp yoluna devam edecek ve siyasi bir takım hamleler yaparak bağlılık vereceği ve tarını seçeceği kişiyi zaten bulmuştu! Ona bir mazlum lazımdı. o mazlumda çok yakınında!

Bu yazıya devam edip fetö ve ortaklarını bir bir sıralayacağız!

Ersoy. k

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleri Bakanı Soylu : Tarikatla ilgili iddialara yanıt

HIZLI YORUM YAP