Suriyelileri kim finanse ediyor? Ak parti savunuluyor diğer partililer kötüleniyor! | SİYASET
DOLAR

32,3660$% 0.14

EURO

34,9731% -0.31

STERLİN

40,9640£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,15%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%0,10

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Suriyelileri kim finanse ediyor? Ak parti savunuluyor diğer partililer kötüleniyor!

Suriyelileri kim finanse ediyor? Ak parti savunuluyor diğer partililer kötüleniyor!

Suriyeliler, siyasi olaylara dahil edilmek isteniyor! Ak parti savunuluyor diğer partililer kötüleniyor! Sosyal medyada hızla yayınlan siyasi bir hesabın paylaşımları dikkat çekti, ünlü yazar ve gazeteci ise konuyu köşesine taşıdı!

İçişleri bakanlığı ise konuyla ilgili tek bir açıklama yapmazken, olayın tehlikeli şekilde büyüyeceği ve sığınmacılar ile Türk milletinin karşı karşıya gelmesinin an meselesi olduğunun altı çizildi..

Ülkede, sığınmacıların siyasi olaylara dahil edilmesi gibi tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Sığınmacılara yönelik yayın yapan “tr99media” isimli bir yapı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak millet bahçesi fidan dikim törenine “Miting var” diyerek Suriyelileri davet ediyor.

Bu sözde kuruluş daha önce, Aykırı ve benim haberlerimi paylaşarak “Irkçı” vs gibi sözlerle hedef göstermişti. Devamındaki ifadeler de dikkat çekiyor. Canan Kaftancıoğlu’nun fotoğrafıyla, “Türk muhalefeti, kurucusunun hatırasının kaldırıldığını düşünerek karşı çıkıyor.” denilmiş.

Tr99media’ya ciddi bir yatırım yapılmış. Sosyal medyada takipçileri var ve sayfaları aktif. Türkiye’de yaşayan sığınmacı ve Arapça bilen tüm yabancı uyruklulara hitap ediyorlar. Ama haberleri çarpıtma, yalan ve provokasyon dolu. Örneğin 29 Mayıs günü yapılacak etkinlik…

ERDOĞAN’A DESTEK CHP’YE KÖTÜLEME!

Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi olması için yapılacak fidan dikme törenini “Erdoğan’ın ilk seçim mitingi” olarak sunup, Türkiye’de yaşayan yabancıları davet ediyorlar. Paylaşımın içeriğine zıt kutup olarak CHP konuluyor. Erdoğan’a destek verilmesi isteniyor.

Sığınmacı, kaçak konusunda Türkiye’de gerçekleşen operasyonun ikinci ve en tehlikeli aşaması bu. Türk toplumu ile sığınmacıları siyasi olarak karşı karşıya getirmek, çatıştırmak. Ve Türk kamuoyu bu gibi kuruluşlardan, yayınlardan habersiz. Bilmediğimiz bir dil, takip etmek güç.

Haliyle çok rahat yalan, düzmece haberlerle milyonlarca sığınmacıyı manipüle edebilirler. Sosyal medya ve haber sitesi yasalarıyla sansür yapılması yerine bu tehlikeli oluşumlar denetlenmeli. Sığınmacılar/yabancı uyrukluklar siyaset zeminine çekilemez.

Bu geri dönüşü mümkün olmayan zararlara yol açar. tr99media sadece örnek bir olay. Bilmediğimiz, duymadığımız, takip edemediğimiz onlarca bu tipte yapı var ve hepsi güçlü bir şekilde finanse ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SADAT Yönetim Kurulu üyesi Ersan Ergür: Vatanı kanla aldık, sandıkla teslim etmeyeceğiz

HIZLI YORUM YAP