Sümeyye Erdoğan: Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü sebebiyle reddediliyor dedi! Erdoğan bitti demişti! | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Sümeyye Erdoğan: Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü sebebiyle reddediliyor dedi! Erdoğan bitti demişti!

Sümeyye Erdoğan: Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü sebebiyle reddediliyor dedi! Erdoğan bitti demişti!

Sümeyye Erdoğan: Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü sebebiyle reddediliyor dedi! Erdoğan bitti demişti! Konu sosyal medyada gündem oldu!

AK PARTİ GENEL BAŞKANI ERDOĞAN BİTTİ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak Ak parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başörtüsü meselesi yok artık demişti. Erdoğan’ın açıklamasından kısa süre sonra Sümeyye Erdoğan’ın bu açıklamayı yapması ise kafaları karıştırdı..

ERDOĞAN NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının açıklaması ile ilgili olarak henüz resmi bir cevabı yok fakat, sosyal medyada Sünmeye Erdoğan’a bir çok kişiden eleştiri var ve başörtüsü meselesi yüzünden hangi şirketlerin işe almadığı ise henüz netlik kazanmadı.. İddiaları ispatlaması konusunda Sümeyye Erdoğan’a sosyal medya kullanıcıları baskı yapmaya devam ediyor!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı  Sümeyye Erdoğan Bayraktar, özel sektörde başörtüsü yasağının sürdüğünü iddia etti ve “Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü sebebiyle reddediliyor. Dolayısıyla anayasal bir güvence tabii ki başörtülüler için faydalı olacaktır” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEK

Sabah’tan Merve Bilkay’a konuşan Erdoğan, gündemdeki başörtüsüne yasal güvence tartışmalarını değerlendirdi. Erdoğan “Başörtüsü keşke olması gerektiği gibi çok normal görülüyor olsaydı, tartışma konusu bile olmasaydı. Bir kadının açık veya kapalı olması ne yasal ne anayasal bir düzenleme gerektirseydi. Ama Türkiye, iktidarın yasağı kaldırmasıyla rahatladı. Devlet kurumlarında artık bu yasakla karşılaşmıyoruz. Her şeye rağmen hâlâ özel sektörde bu ayrımcılık sürüyor. Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü gerekçesiyle reddediliyor. Bu zihniyetin hâlâ aktif bir şekilde Türkiye’de var olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla evet anayasal bir güvence tabii ki başörtülüler için faydalı olacaktır” diye konuştu. 

Erdoğan, “ailenin veya dini inanışların kadını ikincilleştirdiği yönünde bir algı olduğunu ancak bu algının çok yüzeysel ve haksız olduğuna inanan bir kadın hareketi olduklarını” anlattı ve şöyle devam etti:

“Tam tersine ailesi tarafından desteklenen ve ailesini destekleyen bir kadının daha güçlü olabileceğini; önemli olanın aileden ne anladığımız olduğunu, ailenin sağlıklı bir aile olduğu müddetçe kendi içindeki tüm bireyleri besleyen bir zemin olacağını düşünüyoruz. Biz, sağlıksız aileleri değil, sağlıklı aileleri kriter olarak alıp onun üzerine çalışmayı ve kadının ‘kariyerim mi ailem mi’ diye ikilemde kalmadan kendi potansiyelini ortaya çıkarmasını destekliyoruz. Kadını belli etiketlerden kurtarmak gerekiyor.”

Baykushaber.com / Siyaset

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ecevit’in Medine’de hacılar için bağışladığı Arazi’ye ne oldu?

HIZLI YORUM YAP