Sadat terörist yetiştiren bir kuruluş | SİYASET
DOLAR

32,5019$% 0.27

EURO

34,6033% 0.3

STERLİN

40,4806£% 0.28

GRAM ALTIN

2.473,36%-0,38

ÇEYREK ALTIN

4.247,00%0,37

a

Sadat terörist yetiştiren bir kuruluş

Sadat terörist yetiştiren bir kuruluş; CHP lideri Kılıçdaroğlu adı bir çok defa terörist yapılar ile anılan ve Reis Sedat Peker ‘in videolarında bahsettiği kurumla ilgili açıklamalarda bulundu!

SADAT terörist yetiştiren bir kuruluş!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında özellikle seçimlerde bir sorun olursa burası sorumludur diyerek çağrıda bulundu!

Daha öncede Uluslar arası suç çete ve örgütleri ile adı anılan Kurumla alakalı 2023 seçimlerinden sonra yargı yolu açılacak.

Sadat ‘ın kurucusu olan Adnan Tanrıverdi isminin Erdoğan ile anılması ve sık, sık ikilinin olduğu masalarda yan, yana durmaları sonrasında tepkiler ve gözler SADAT firmasına çevrilmişti!

REİS SEDAT PEKER İŞARET ETMİŞTİ!

Reis Sedat Peker firmanın daha önce silah taşıdığını ve bunun kendi adı ile yapıldığını ortaya koyduğu videolar vardı..

Dün İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün dikkat çeken bir ziyaret yaptı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı emekli asker Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti.  İçeri girmesine izin verilmeyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

PARAMİLİTER BİR KURULUŞ

– “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘tedhiş’, Türkçesi de ‘terör’.

HANGİ GEREKÇEYLE ÇALIŞTIN ERDOĞAN?

Sadat terörist yetiştiren bir kuruluş. Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın.

SORUMLUSU SARAY’DIR

– Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, ki olursa olsun, seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açıkça ifade ediyoruz.

KORKAKLAR KAPILARINI AÇAMAYANLARDIR

– Biz CHP’yiz, Kuvâ-yi Milliye’ciyiz, biz öyle SADAT’çılardan, tedhişçilerden korkacak değiliz. Korkaklar, kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları korumaz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

KİMSE UNUTMASIN, BU ÜLKEDE CHP VAR

– Biz sağlıklı, tutarlı bir anlayışla geliyoruz, size soru sormak istiyoruz, ne yaptığınızın bilgisini almak istiyoruz. Kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, nerelerden sağlanıyor, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, kaç tane teröristi yetiştirdiniz, bu teröristler, bu sabotajcılar şu anda Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde nerede, bunları öğrenmek istedik. Ama kapılarını korkudan kapattılar. Korkunun ecele faydası yok. Hiç kimse unutmasın, bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.”

“8 MİLYON SIĞINMACI TÜRKİYE’NİN CENAZE NAMAZINI KILMAYA ÇALIŞIYOR”

Kılıçdaroğlu, SADAT’a gitmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

* “SADAT bir paramiliter kurum. Yani işleri suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek. Erdoğan kaçakları da ülkeye bu kafayla soktu. Başka ülkelerin camilerinde bu paramiliter kafayla namaz kılacaktı, ne oldu? 8 milyon sığınmacı Türkiye’nin cenaze namazını kılmaya çalışıyor.

* Erdoğan al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!

“MAFYACIKLARA SESLENİYORUM: SİZE DE SOKAKLARIMIZI TESLİM ETMEYECEĞİZ”

* Siyasi cinayetler demiştim. Karanlık odaklar var demiştim. Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme.

* Erdoğan şunu sakın aklından çıkarma. Muhalefet yüreklidir. Muhalefet cesurdur. Muhalefet Türkiye’dir. Buradan mafyacıklara da sesleniyorum. Size de sokaklarımızı teslim etmeyeceğiz.

* Ve son olarak halkımız, bu seçim olacak. Seçim güvenliği ne pahasına olursa olsun sağlanacak. Sizler sandığa gidip rahatça oyunuzu vereceksiniz. CHP var. 100 yıldır buradayız. Merak etmeyin.”

SADAT KİM TARAFINDAN KURULDU?

SADAT, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay-astsubay tarafından kuruldu. Şirketin kuruluş içeriğinde, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi tanımlar yer alıyor.

Savunma Danışmanlık’ın kısaltması olarak kullanılan ‘SADAT’ın Arapçada ‘seyitler’ anlamına geldiği için bu ismi seçtikleri iddia ediliyor. Eski bir Özel Harp subayı olan Adnan Tanrıverdi, 28 Şubat döneminde ‘kadrosuzluk’ gerekçesiyle emekli edildi.

“MEHDİNİN GELİŞİNE HAZIRLANMALIYIZ”

SADAT MEHDİ

Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılından beri tanıdığı Adnan Tanrıverdi’yi Ağustos 2016’da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirdi. Tanrıverdi, özellikle savunma alanında, Erdoğan’ın en önemli danışmanlarından biri oldu.

Adnan Tanrıverdi’nin Aralık 2019’da İstanbul’da düzenlenen bir toplantı yaptığı konuşmada kullandığı “Mehdinin gelişine hazırlanmamız gerekiyor” ifadesi büyük tepki çekti. Ocak 2020’de hem başdanışmanlık hem de Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerinden alındı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İyi Parti Lideri  Meral Akşener’den göç mevzuatına çağrı var fakat partisinden tek bir teklif yok

HIZLI YORUM YAP