Rusya-Ukrayna müzakereleri bugün Türkiye İstanbul'da başlıyor... | SİYASET
DOLAR

32,5973$% 0.37

EURO

34,7897% 0.15

STERLİN

40,6631£% 0.15

GRAM ALTIN

2.497,49%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%-0,12

a

Rusya-Ukrayna müzakereleri bugün Türkiye İstanbul’da başlıyor…

Dünya’nın konuştuğu Rusya – Ukrayna Heyetlerin bugün planlanan görüşmeler için istanbulda . Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Türkiye  saati ile  10.30’da  gerçekleştirmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı, Başkan Erdoğan, toplantı öncesi heyetlerle bir araya gelerek görüşmeler gerçekletirecek.

Dünya’nın gözü kulları bir kere daha Türkiye’ye çevirildi. Bir araya gelmezler denilen yerde Antalya Diplomasi Forumu’nda Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ilk kez bir araya gelirken, geçtiğimiz günler de iki ülke arasında gerçekleşmesi temenni edilen barış görüşmelerinin İstanbul’da yapılmasına ortak bir şekilde karar verilmişti.

Bu anlaşmalar sonuçunda dün Ukrayna ve Rusya’nın görevlendirdi heyet Türkiye’ye geldi.

Gelen Rus ve Ukrayna’lı heyetler saat 10.30’da aynı masada etrafında buluşacak. Basına kapalı olarak gerçekleşecek müzakereler iki gün sürmesi bekleniyor.

Yapılacak olan görüşmede Başkan Erdoğan’ın bir konuşma gerçekleştiriceğide raporlandı.

 

ERDOĞAN VE TÜRK DIŞİŞLERİ’NİN DÜNYA’YA ÖRNEK OLACAK DİPLOMASİ ÇABASI

 

Rus işgalinin başladığı günlerden bu günlere Başkan  Erdoğan ve Türk Dışişleri, iki ülkeyi en üst düzeyde Antalya’da masaya oturtmayı başarmıştı.

En son da  NATO Zirvesi dönüşü aynı gün Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün de Rusya Devlet Başkanı Putin’i telefon ile bir görüşme gerçekleşti yapılan görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırıları savaş hakkında son bilgileri alırken müzakere içinde değerlendirmelerde bulundu. Ateşkes ve barış zaman kaybedilmeden tesisini sağlayacak olası adımların ele alındığı  rapor edildi. Türkiye’nin barış için katkı sunmaya devam etme kararlılığı taraflara vurgulandı. Müzakerelerin Türkiye’de yapılması da bu iki telefon görüşmesinden sonra açıklanmıştı.

 

 

Kaynak : BaykusHaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ferhat Aydoğan ; Erbakan ömrünü CHP ve Zihniyeti ile mücadele etmek ile geçirdi

HIZLI YORUM YAP