Normalleşme Kararı Pazartesi'ye Kaldı! Ahmet Davutoğlu Tepkili! | SİYASET
DOLAR

32,5575$% 0.11

EURO

34,9072% 0.65

STERLİN

40,5866£% 1.02

GRAM ALTIN

2.434,79%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.087,00%-0,95

a

Normalleşme Kararı Pazartesi’ye Kaldı! Ahmet Davutoğlu Tepkili!

Dünkü AKP teşkilatı bayramlaşma toplantısında açıklamalar yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; normalleşme sürecinin, pazartesi günü alınacak kararlarla başlayacağını söylemişti. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen bu toplantıda Erdoğan; kararın alınacağı günü “Detayları kabine toplantısının ardından milletimizle paylaşacağız” sözleriyle işaret etmişti.

Millete Hizmet Değil Eziyet

30 Nisan 2021 Cuma saat 19:00’dan itibaren başlayan “tam kapanma” süreci; 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05:00’te sona erecek şekilde kararlaştırılmıştı. Sürecin Pazartesi akşamına değin uzatılması; sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra, muhalefetin de tepkisini çekti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve AKP Eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tepki gösteren isimlerden biri oldu. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Davutoğlu; “Yeni normalleşme kararlarını açıklamak için neden pazartesi gününü bekliyorsunuz? Sizin göreviniz millete hizmet mi, millete eziyet mi? Eğitim ne olacak? Dükkanlar, restoranlar açılacak mı? Neresi kapalı, neresi açık olacak? Plansız, programsız ülke yönetilemez!” sözleriyle iktidarın pandemi sürecindeki son politikalarını eleştirdi.

Bundan önce de aşıların vurulma temposunun düşürülmesi ve esnafın dertlerini de Twitter ve YouTube aracılığıyla dile getiren Davutoğlu; önceki açıklamalarında da, iktidarın plansız bir şekilde süreci yürüttüğünü ve kişisel çıkarlarını gözettiğini belirtti.

Helallik Tepkisi De Gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı konuşmadaki “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz.” cümlesini de eleştiren Ahmet Davutoğlu; bu açıklamanın Erdoğan’ın iktidarının sona erdiğini hissetmesine bağladığını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Davutoğlu; “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız! Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz! Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek!” sözleriyle hem kendi partisi olan Gelecek Partisi’ne, hem de Erdoğan yönetiminin hatalarına vurgu yaptı.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘şampiyonluk’ genelgesi! Protesto yapmak serbest mi tepkisi!

HIZLI YORUM YAP