New York Times: Libya'da belirleyici güç Türkiye oldu | DÜNYA, SİYASET
DOLAR

32,5607$% 0.04

EURO

34,9170% 0.13

STERLİN

40,7489£% 0.31

GRAM ALTIN

2.437,18%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-0,36

a

New York Times: Libya’da belirleyici güç Türkiye oldu

New York Times: Libya’da belirleyici güç Türkiye oldu

Amerikan New York Times’ın haberinde, Libya’da yaşananlarla son durumla ilgili haber yaptı. Haber de Türkiye’nin ülkede belirleyici güç olduğu yayımladı.  “Zaferler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak’ta asker ve silahlı insansız hava araçları göndermesine kadar, zayıf ve Hafter güçleri tarafından etrafı sarılmış görünen Birleşmiş Milletler destekli Trablus hükümetinin kaderini çarpıcı bir şekilde değiştirdi” dedi.

Amerikan Merkezli New York Times gazetesinin, Libya haberinden ençarpıcı başlık : “Türkiye, çarpıcı kazanımlarıyla Libya’da belirleyici güç oldu”.

NEW YORK TİMES TRABLUS’TAKİ HAVA ÜSSÜ TÜRKİYE SAYESİNDE ALINDI

TİMES’ın Haberine göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti savaşçılarının, Türkiyenin  ateş gücünün Başkent Trablus’ta büyük bir hava üssüün ele geçirilmesinde rol oynadığını ifade etti.

“Zaferler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak’ta asker ve silahlı insansız hava araçları göndermesine kadar, zayıf ve Hafter güçleri tarafından etrafı sarılmış görünen Birleşmiş Milletlerin resmi olarak kabul ettiği Trablus hükümetinin kaderini çarpıcı bir şekilde değiştirdi” dedi.

“ARTIK TÜRKİYE’NİN LİBYASI OLDU”

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nin açıklamasında “Artık Türkiye’nin Libyası oldu” başlığını taşıdığı söylenen haberde, Hafter’in bir yıldan uzun bir zaman  önce Trablus’u kontrol altına alıp ele geçirmek için saldırı başlattığı ve aralarında Rusya’nın savaşa dahil olup  destekçilerini Libya’nın geleceğini tayin etme konumuna taşıdığının da altını çizdi.

“TAM BİR VEKALET SAVAŞI”

New York Times gazetesi, Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams’ın Güvenlik Konseyi’ni dış güçlerin sağladığı silahlar, savaş uçakları ve paralı askerlerle artan çatışmaların Libya’da tam anlamıyla bir vekalet savaşına dönüştürdüğü uyarısı yapıldığını bildirdi.

“HAFTER’İN ADIMINI DESTEKÇİLERİ BELİRLEYECEK”

New York Times’a göre Hafter’in bir sonraki adımı Moskova, Kahire ve Abu Dabi’deki gayri meşru destekçileri tarafından belirleneceğini duyurdu

“RUSYA SURİYE’DEN SAVAŞ UÇAĞI YOLLADI”

Haberde, Bloomberg’e açıklamalarda bulunan Trablus Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa’nın Rusya hükümeti iki tane savaş uçağını sırf Hafter’e destek vermek için Suriye’den Libya’ya gönderildiğini ifade etti. Bunun ile beraber Türkiye ve Rusya’nın Ocak ayında bir araya gelerek düzenledği Uluslararası Libya Konferansı’n işaret eden haberde, Hafter’in en büyük müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri’nin Doğu Libya’ya gayri meşru komutan hafter’e askeri malzeme yollamak için gizli bir hava köprüsü kurduğu raporladı.

Amerikan merkezli New York Times gazetesi, Ayrıca Türkiye’nin Libya’daki başarılarının “Erdoğan’ın ezeli rakibi” olarak tanımladığı Mısır lideri El Sisi’yi ve Kahire’yi kaygılandırdığını söyledi. Mısır’da, Ankara’nın Libya’daki hakimiyetini daimi bir askeri varlığa çevirme ihtimalinden korktuğunu iddia etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pakistan’da yolcu uçağı iniş sırasında düştü

HIZLI YORUM YAP