Neden ceza evinde çıplak arama yapılır? | SİYASET
DOLAR

32,4908$% -0.16

EURO

34,9437% 0.26

STERLİN

40,7018£% 0.26

GRAM ALTIN

2.432,54%0,40

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%-0,15

a

Neden ceza evinde çıplak arama yapılır?

Ceza evinde çıplak aramalar sizi rahatsız etti mi? Neden ceza evinde çıplak arama yapılır?: Türkiye gündeminde uzun zamandır çıplak aramalar tartışılıyor, fakat ben olaya siyasi değil dünyadan örnekler vererek bakacağım, herkesin de bu yönü ile ele almasını istiyorum.

Türkiye’de ceza evlerince çıplak arama yapıldı mı yapılmadı mı orasını bilemiyorum, iki cephe var, yapıldı ve yapılmadı diyenler. Kim haklı kim suçlu orasını Allah biliyor birde olayın içinde olanlar elbet.

Avrupa’da ve Asya’da sayısız ceza evinde çıplak arama var biliyor musunuz ama neden ne için yapılıyor bunlar.

  1. Ceza evinde çok ağır suçluların olduğu ve bıçak, telefon, yasa dışı madde olan ceza evlerinde bu tarz olaylar oluyor neden mi genel olarak cinsel organlarında ve vücutlarında saklayarak suçlu bu suç teşkil eden ürünleri içeri sokuyor da ondan
  2. Ceza evinde çete olayları varsa ‘da bunlar oluyor.

Bu iki sebepten ötürü olmakla birlikte mahkumlarda durumdan rahatsız ama işin bir ilginç yanın ‘da şu gardiyan sizden soyunmanızı ister eğer yapmazsanız bir doktor çağırarak sizlere durumu anlatır ve bunu sağlık görevlisi yapar, zorlama asla olmaz. Yani rahatsız olabilirsiniz ama zorlama kesinlikle olmaz.

Bundan rahatsız oluyor mu insanlar evet tabii ‘de oluyor ama bu onlarında can güvenliği için önemli.

Diğer bir  önemli olayda ceza evlerinin Türkiye’de olanlardan çok farklı olması, insanları zorlayıcı değil topluma kazandırmak için ellerinden geleni yapan yerler ‘de var ama hepsi değil. Mesela sizlere Almanya2da ağır bir ceza evinde  oyun konsolu var her mahkumun ve isteyen istediği kadar oynuyor veya televizyon izliyor desek sanırım yanlış olmaz. Ciddi derece suç işlemiş hatta ömür boyu ceza almış insanlar doktorlardan destek alacağını belirtirse bu tip odalarda kalabiliyor.

Suç işleyen kişilerin suçlarına bakmadan onlarla iletişime geçen doktorlar ve görevliler olduğunu düşünün yaptığı işin suç olduğunu ona anlatan birden fazla kişi olduğunu düşünün üstelik bunun ‘da topluma kazandırma projesi olduğunu düşünün.

Bir çok insan 10 yıl sonunda meslek sahibi dahi olabiliyor, önemli olan insanları içeri tıkıp bekletmek değil, asıl önemli olan onları toplumun bir parçası yapabilmek. Bu hastalıklı beyinleri sadece işini bilen sağlıkçı ve doktorlar ile yıkabileceklerine inanıyor çoğu ülke.

Aynı olay Türkiye’de olsa kimse rahatsız olmaz. Ama bunun için ‘de o ceza evinde hukuksuz ve kanun dışı olayların olması gerek, hiç bir suçlu veya göz altında olan kişi ‘de rahatsız olmaz ama doğru şekilde anlatılırsa, kim bir doktordan rahatsız olabilir ki?

sen rahatsız olur musun?

Ben olmam mesela neden olayım, kaldı ki artık dünya değişti buna bile gerek olmadan belirli araçlar kullanarak insanın bedeninde olan bir çok şeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Bence bu konuda en büyük eksiklik iletişim bakanlığında. ya anlatamıyor veya tecrübe eksikliği veya hazırlayanlar bunu mecliste anlatamadığı için çözemiyor. 600 vekilin çözmesini beklemiyorum elbette bunun örneklerine bakacak her partiden 1 kişi görevlendirilse ve bilgi verilse daha güzel olmaz mı?

Her şey koskoca Ak parti genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklemek bana göre cahillik değil aptallık. Madem her şeye o karar veriyor sen neden seçildin ki sayın vekil seni neden oraya getirdiler sayın bakan, Zamanı gelince elini taşın altına koyamayacaksan orada ne işin var?

Dolayısı ile bu kötü ve iğrenç tartışmaların yeri ve vakti ama unutmayın görevli olan polise veya gardiyanın da memur olduğunu unutmayın.

Bu konuda bence toplum bilinçlendirilmeli ve belki bu sene değil ama 5 sene içinde farklı şekilde toplum buna alıştırılmalıdır. Yapılacaksa doğru olan yapılmalı, ceza evlerinin içi dışı her şeyi teknolojik olarak geliştirilmelidir.

Yok olmadı demek bu günü atlatır ama yarını atlatmaz. Ben olsam evet olacak bundan dolayı olmalı der ve üzerine geliştirir ve bunu meclise sunarım, kimsede rahatsız olmaz bundan. 

Ersoy K

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mehmet Özhaseki’nin Öcalan için “Siyasi figür” dediği ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP