MHP - İYİ PARTİ - GELECEK - DEVA Partisi gerilimi sürüyor | SİYASET
DOLAR

32,3670$% 0.12

EURO

35,1995% -0.07

STERLİN

41,1480£% 0.27

GRAM ALTIN

2.322,65%0,17

ÇEYREK ALTIN

3.995,00%0,07

a

MHP – İYİ PARTİ – GELECEK – DEVA Partisi gerilimi sürüyor

MHP- İYİ PARTİ -GELECEK-DEVA Partisi gerilimi sürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi ve DEVA Partisi arasında gerilim sürüyor . Babacan cephesinden açıklama  geldi.

MHP ve DEVA Partisi arasındaki polimik, yeni bir boyuta evrildi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, DEVA Partisi’nin FETÖ projesi olduğunu ” GELECEK DEVA” isimlerin bilerek algı için konulduğunu söylemişti.

MHP yöneticilerinin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacana yönelik DEVA Partisinden verilen cevapta, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara işret ederek, “Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye’nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur” ifadesi kullanıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni kurulan partilerin isimlerini ‘FETÖ‘ ile ilişkilendirmesinin ardından iki parti arasındaki karşılıklı tartışmalar devam ediyor.

Açıklamada, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı programda Bahçeli’nin sözlerinin sorulmasının ardından MHP’nin iktidar ortağı olduğu üçlü koalisyon dönemine atıfta bulunarak  yaşanan ekonomik krizin hatırlatı. Sözlerinin devamında Bugün de yeniden derin bir ekonomik kriz içerisinde olduğunun altı çizen BABACAN , “2001 krizinde iktidar ortağı olan Bahçeli, bugün yine iktidar ortağıdır” dedi.

Türkiye’nin her geçen gün fakirleştiğini ve devlet kurumlarının zafiyet içine düştüğü iddia eden  açıklarında “Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye’nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur” ifadeleri yer verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcılarının açıklamalarının hakaret ve iftiralardan öte gidemeyeceğini söyleyen  açıklamada şu ifadelere yer aldı:

“Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz. Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır.

Biz DEVA Partisi olarak, kendi alanında her biri ayrı bir başarı hikâyesine sahip olan partililerimizle gece-gündüz Türkiye için çalışıyoruz, üretiyoruz. Ülkemizin demokrasi, insan hakları, adalet ve ekonomi alanında içine düşürüldüğü bu durumdan çıkması ve her alanda ilerlemesi için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok.”

NELER YAŞANMIŞTI? 

MHP lideri DEVLET  Bahçeli İyi Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) isimlerinin özellikle algı için ‘FETÖ‘ ile ilişkilendirerek “Yoksa bu kadar tesadüf etmez. ‘İyi’ olacak, ‘gelecek’ olacak, ‘deva’ olacak. Ama Meclis’te özellikle Cumhur İttifakı’nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2023 yılındaki yapısına karşı güçlü bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır” söylemişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, Bahçeli’ye, “Laf üretiyorlar, iş üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar. Ona baksınlar, hatırlasınlar. O günler dejavu olarak akıllarına geliyordur. Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Şu anda iktidar güçleri ellerinde. Ülkeye hangi faydası dokunuyor, bu ülke ayağa kalksın, krizi çabuk atlatması için ne üretiyorlar? Ben bunu çok merak ediyorum. Bunu anlatsınlar. Yoksa ona çamur at, buna çamur at, iftira at… Oturduğun yerden çok kolay işler” diyerek cevap vermişti.

“Siyasette laf üretmek en kolay iştir” diyen Babacan, “Biz alın teri döküyoruz, emek harcıyoruz. Sürekli Türkiye’nin geleceğini düşünüyoruz. Bakanlığım döneminde de çok çalıştım az konuştum. Biz laf üretmek için siyaset yapmıyoruz ki!” .

Babacan’ın sözlerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın : 

Büyükataman, “İçi boş, amacı belli bu saldırıların tesadüfi olmadığı, söylenenlerin tek merkezden çıktığı gün gibi aşikârdır. Her daim açacağına inandırılmış gonca gül olduğunu düşünenlerin, gerçekte kökü dışarıda bulunan zehirli diken olduğunu aziz Türk milletine göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Yalçın da “Bunca yıl başka aktörlerin gölgesinde ve sayesinde politikada yer aldıktan sonra yeni demokrasi ringinde şimdiden çuvallamasının arkasındaki Devlet Bahçeli faktörü ayan beyan ortadadır” diyerek yanıtladı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mehmet Metiner’den Bülent Arınç’a sert eleştiri !

HIZLI YORUM YAP