Meral Akşener, yeni asgari ücreti masaya yatırdı Bizim önerimizle hem işçi hem işveren kazanacaktı! | SİYASET
DOLAR

32,5156$% -0.09

EURO

34,9696% 0.35

STERLİN

40,6736£% 0.23

GRAM ALTIN

2.435,84%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,05

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Meral Akşener, yeni asgari ücreti masaya yatırdı Bizim önerimizle hem işçi hem işveren kazanacaktı!

Meral Akşener, yeni asgari ücreti masaya yatırdı Bizim önerimizle hem işçi hem işveren kazanacaktı!

Meral Akşener, yeni asgari ücreti masaya yatırdı Bizim önerimizle hem işçi hem işveren kazanacaktı! Akşener’in Asgari ücretle ilgili konuşmaları başta MHP olmak Üzere Ak parti vekillerinde rahatsızlık verdi, işçinin ve köylünün hakkını savunan Akşener’in her gün yüksel potansiyeli, AK partiden ayrılan ve oy vermeyeceğini dile getirenlerin  İYİ parti olması ise Halk ile iç içe olması ve onların sorunlarını kürsülerden dile gitmesi ile Asgari ücret ve EYT haklarında dik duruşu ile biliniyor. İşte Akşener’in açıklamaları.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2021 yılı için belirlenen 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücreti değerlendirerek, “Yeni asgari ücret çalışanlarımız için yeterli olmadığı gibi, işgücü maliyetlerinin 4200 liraya çıkması mutlaka üretici fiyatlarına ve yıllık enflasyona yansıyacak” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret belirleme komisyonunun son toplantısının ardından 2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğunu duyurdu.
Bir önceki yıla göre asgari ücret 500 TL artarken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akşener, şunları söyledi:
“Yeni asgari ücret çalışanlarımız için yeterli olmadığı gibi, işgücü maliyetlerinin 4200 liraya çıkması mutlaka üretici fiyatlarına ve yıllık enflasyona yansıyacak.
Oysa bizim önerimizi yapsaydınız, işgücü maliyetleri aynı kalacağı için maliyet bazlı bir enflasyon oluşmayacaktı.”

“ASGARİ ÜCRET 3000 LİRA OLSUN”
Asgari ücretle ilgili geçtiğimiz haftalarda öneride bulunan Akşener, “Brüt asgari ücreti 3000 liraya çıkarıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim.
Yani, İşverenimiz, çalıştırdığı asgari ücretli vatandaşımızın, gelir vergisini ve SGK primini, devlete değil çalışanına versin.
Devletimiz de, çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin.
Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin”
ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek dönemi için bir suç duyurusu daha. 7,5 milyon avroluk araçlar çöp oldu

HIZLI YORUM YAP