Mahkeme "Hain ,İlla gelip kafana mı sıkalım" kötü niyet ve nefret kabul etti. | SİYASET
DOLAR

32,3577$% 0.11

EURO

34,9650% -0.31

STERLİN

40,9830£% 0.2

GRAM ALTIN

2.323,92%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Mahkeme “Hain ,İlla gelip kafana mı sıkalım” kötü niyet ve nefret kabul etti.

Mahkeme “Hain ,İlla gelip kafana mı sıkalım” kötü niyet ve nefret kabul etti.

Mahkeme “Hain ,İlla gelip kafana mı sıkalım” kötü niyet ve nefret kabul etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda “hain” ve “İllaki gidip kafasına mı sıkalım?” diyerek yorum yapan Şükrü K. için savcılık tarafından tehdit suçunun kanuni unsurları oluşmadığına karar verdi

Mahmut Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen kararı beğenmedi.

Mahmut Tanal, Şükrü K’nın, sosyal medya sitesi olan Facebook’ta, “Yok bu hainleri hala daha yargılamayanlar neden, illaki gidip kafasına mı sıkalım” dedi, hakarete uğradığı ve ölümle tehdit edildiği iddiası ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

BaşsavcılıK gerekçeli kararını açıkladı,Yargıtay 18. Ceza Dairesi’nin kararına atıfta bulunularak Tanal’a yönelik “hain” sözünün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

Başsavcılık yaptığı açıklamada “İllaki gidip kafasına mı sıkalım” tehdidi için ise şüpheli Şükrü K.’nin söz konusu paylaşımı Tanal’a ait hesaba yazmak suretiyle yapmadığını belirterek, “Şüphelinin paylaşımını müşteki ile doğrudan bir bağı bulunmayan bir grupta yaptığı, bu sebeple şüphelinin irsal kastı olmadığına kanaat getirildiği, sözlerin mağdura yöneltilmemesi sebebi ile tehdit suçunun kanuni unsurlarının oluşmadığı, sözlerin kötü niyet ve nefret açıklaması niteliğinde kaldığı anlaşılmıştır” hükmüne karar verdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CumhurBaşkanı Erdoğan talimat verdi ! 5 stratejik başlık belirlendi !

HIZLI YORUM YAP