Kılıçdaroğlu hükümete seslendi Bayram döneminde esnafı iki gün bari açık bırakın | SİYASET
DOLAR

32,4947$% -0.19

EURO

34,9861% 0.36

STERLİN

40,6891£% 0.25

GRAM ALTIN

2.437,73%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Kılıçdaroğlu hükümete seslendi Bayram döneminde esnafı iki gün bari açık bırakın

Kılıçdaroğlu hükümete seslendi Bayram döneminde esnafı iki gün bari açık bırakın

Kılıçdaroğlu hükümete seslendi Bayram döneminde esnafı iki gün bari açık bırakın, CHP liderinin konuşması ise esnaf ile toplantısından sonra açıkladı, Bir çok esnafın ise konu için yardım beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu yardımcı olmamız gerekiyor diyerek Ak parti ve MHP’ye seslendi.

Birileri çocuğuna bayramlık alacak sen diyorsun ki adama git marketten al esnafın ne suçu var? Gelir dengesinde olan duruma tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu bu sorunun aşılması gerektiği sözlerini yeniledi.

Covid önlemleri konusunda kepenki kapatan esnaf ile görüşen CHP liderine Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca ile Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz eşlik ettiği öğrenildi. Esnaf ile oldukça samimi ve soruları alan ve onların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu tüm bu süreçlerin son bulacağını sabırlı olmaları gerektiğini açıkladı.

CHP liderinin birçok sektörden kişi ile konuşması ve sorunları dinleyerek çözüm alması ile olumlu karşılık buldu. Bir çok kişinin kiracı olduğunu ve kiranın çok yüksek olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu hükumetin karar almadan önce esnafı dinlemesi gerekiyor dedi.

Bir esnafın 1100 tl aldığını fakat bankanın icra uyguladığını dile getiren Kılıçdaroğlu urumun ciddi sorunlara mal olduğunu belirtti.

 

Kılıçdaroğlu Pandemi Döneminde alınan faizleri sileceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu esnafa ayrıca su sözü verdi, pandemi döneminde alınan faizleri sileceğiz. Hakkı, hakkına teslim edeceğiz dedi.

 

Hükümete bir çağrı yapalım: Bu bayram döneminde kırtasiyeciler, kuaförler, berberler, çiçekçiler, tuhafiyeciler, konfeksiyoncular, manifaturacılar, ayakkabıcılar, hediyelik eşya satan oyuncakçılar, şekerciler bunları iki gün bari açık bırakın. Çocuğuna ayakkabı alacak, siz ‘git marketten al’ diye zorluyorsunuz. Hiç değilse iki gün süreyle esnaf açık kalsın. Belki insanlar alışveriş yaparlar. Sorunlarınızla ilgileniyorum, ilgilenmeye devam edeceğim… Birilerine dünyanın parası akıyor, en büyük sıkıntıyı çeken esnaf ve hizmetler sektörü. Gelir dağılımında olağanüstü dengesizlik çıktı ortaya. Sandık gelecek. Vatandaş şapkasını önüne koyup düşünmek zorunda. Her ortamda sizin sözcünüz olacağım. Durumu iyi olanların sorununu değil, onların sorunu yok zaten. Sorun milyonlarca esnafta. Bu sorunların tamamını aşacağız.”

Kemal Kılıçdaroğlunun çağrısı geniş yer bulurken MHP ve Ak partinin kurduğu hükumet sistemi henüz konuyla ve çağrı ile ilgili açıklama yapmadı, yıllardır esnafın derdinin giderek artığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, esnafa verdiği sözler ile esnafın olumlu yönde görüşünü aldı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yer Diyarbakır! Kayyımın 4 milyon TL’lik ‘heykelleri’ alay konusu oldu, Anka parktan sonra şimdide bu çıktı!

HIZLI YORUM YAP