İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a silahlı terör saldırısı düzenlendi! | SİYASET
DOLAR

32,3484$% 0.29

EURO

35,1258% -0.02

STERLİN

41,0032£% -0.06

GRAM ALTIN

2.306,97%1,31

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%0,12

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a silahlı terör saldırısı düzenlendi!

İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a silahlı terör saldırısı düzenlendi!

İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a silahlı terör saldırısı düzenlendi! Olay yeri ise iyi partili belediye başkanının görev yaptığı belediye binası önünde olması dikkatlerden kaçmadı, kapüşonlu olan genç bir terörist tarafından ateş açılan yomra belediye başkanı son anda kurtuldu!

İYİ parti yöneticileri uzun zamandır terör grupları tarafından tehdit ediliyordu, daha öncede CHP lideri Kılıçdaroğluna PKK silahlı saldırıda bulunmuştu.

Sosyal medyada servis edilen görüntülerde silahlı terörist silahın tutukluk yapmasından sonra eylemini gerçekleştiremeyerek mermilerin farklı yerlere isabet ettiği görüldü, arkasına bakmadan kaçan terörist ‘in kim olduğu ise araştırılıyor.

Terör üyesi olduğu düşünülen kişinin bağlantılarının açıklanması bekleniyor.

Silah Tutukluk Yapınca Kaçmaya Başladı!

Korkak terörist ‘in silahı tutukluk yapınca kaçmaya başladı, terörist ‘in Belediye başkanını arkadan vurmaya çalıştığı görüldü. Yüzünü dönen belediye başkanını görünce kaçmaya başladı.

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a, sabah 08.30 sıralarında makam aracıyla belediye binası önüne geldiği sırada yolun karşı tarafından duran ve görgü tanıklarının ifadelerine göre siyah kapüşonlu, 17-18 yaşlarında olan bir kişi silahını çekerek ateş etmeye başladı.

Başkan Bıyık’ın makam aracının bulunduğu yere doğru 5 el ateş eden şahıs daha sonra koşarak kayıplara karıştı. Kurşunlardan 4’ü belediye binasının camlarına biri de banka ATM’sine isabet etti.

Tam arabadan inerken yapılan saldırıda yaralanmadan kurtulan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yomra Belediyesi’ne gelerek Başkan Bıyık’ı ziyaret etti.

“NEDEN OLDUĞUNU BİLMİYORUM”

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Ne olduğunu anlamadım. Ben belediye binasına giriyordum. Sonra kurşun sesini duydum. Arkamı döndüğümde 17 yaşlarında bir çocuğu gördüm. Net olarak gördüm yüzünü, sonra arkasını döndü. Mermi sıktıktan sonra arkasını döndü. Havaya ateş etmeye başladı. Sonra arka sokaktan, merdivenlerden yukarı doğru kaçtı. Neden olduğunu bilmiyorum. Şu anda olay çok sıcak. Güvenlik güçlerimiz araştırıp bulacaktır. Kendimize göre şüphelerimiz var onları emniyetle paylaşacağız. O zaman biz de gerçeği öğreneceğiz. Şahıs yakalanınca neden yaptığını, niye yaptığını, hep birlikte öğrenmiş olacağız” dedi.

VALİ, “DETAYLI ŞEKİLDE İNCELİYORUZ”

Belediye Başkanı Bıyık’ı yaptığı ziyaretin ardından olayla ilgili açıklama yapan Vali İsmail Ustaoğlu “Sabah başkanımız belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri inceliyor. Çok şükür belediye başkanımıza isabet etmedi. Tüm ekiplerimiz detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede olayın failini bulacağız. Görgü tanıkları ve olay yeri etrafındaki kamera kayıtları da incelendi. Tüm detayları ile arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor” diye konuştu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise saldırganın eşkalinin belirlendiği ve yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

AKP’DE YAŞANAN İSTİFALAR İLE İLGİSİ VAR MI?

AKP Yomra ilçe teşkilatında art arda yaşanan istifalardan sonra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a silahlı saldırı yapılması dikkat çekti. Yomra Belediye Meclisinde yapılan son toplantıda AKP’de grup kararına uyulmamasıyla başlayan kriz, ilçe başkanı, 5 meclis üyesi ve gençlik kolları başkanı ile ilçe Kadın Kolları Başkanı Yeliz Şimşek Özer art arda istifa etmişti.

KORAY AYDIN: CESURLARI KİMSE KORKUTAMAZ

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın olayın ardından sosyal medya hesabından art arda mesajlar yayınlayarak saldırıyı kınayıp, “Başkanımız Mustafa Bıyık beye sıkılan kurşunlar, Yomra’mızın huzuruna sıkılmıştır. Bu alçak saldırının hesabı, failinden ve azmettiricilerinden bugün olmasa da yarın mutlaka adalet önünde sorulacaktır. Belediye Başkanımızın yanında; sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye yazdı. Ardından başka bir paylaşım yapan Aydın, “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık beye yapılan silahlı saldırı dolayısıyla geçmiş olsun diyor, alçak saldırıyı lanetliyorum. Yomra’mıza huzur getiren Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Saldırgan ve arkasındakiler bilsinler ki cesurları kimse korkutamaz ve yıldıramaz” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI: “PLANLI VE ORGANİZE”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli de emniyet güçlerinin olayı araştırdığını belirterek, “Bu saldırı Yomra halkına yani hepimize yapılmıştır. Bu alçak saldırının hesabı, failinden azmettiricilerine kadar mutlaka adalet önünde hesabı sorulacaktır. İYİ Parti ailesi olarak Belediye Başkanımızın yanında; sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Planlı ve organize olduğunu düşünüyoruz. Saldırganın eşkali belli. Kısa zamanda yakalanacaktır diye umut ediyoruz” diye konuştu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’TAN KINAMA

Saldırının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Başkan Bıyık’ın saldırıyı yara almadan atlatmasının sevindirici olduğunu kaydederek, “Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı saldırıya uğradığı haberini üzülerek öğrendim. Bu elim olayı yara almadan atlatması bizleri sevindirdi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Cemil Çiçek: Sedat Peker ve HDP ile Ortaklık Açıklaması!

HIZLI YORUM YAP