İstanbul'da 15.11.2020 tarihin 'de Coronadan kaç kişi öldü? | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

İstanbul’da 15.11.2020 tarihin ‘de Coronadan kaç kişi öldü?

İstanbul’da 15.11.2020 tarihin ‘de Coronadan kaç kişi öldü? Bakanlığın açıkladığı rakamlar ile bazı hesapların ve medya kuruluşların açıklamaları arasında fark var. Anadolu haber ajansı ile sağlık bakanlığı arasında olan fark, ve farklı bir hesabın İstanbul verisini paylaşması ise akıllara korona hastalarının ölümleri halktan gizleniyor iddasını tekrar akıllara getirdi?

 

Sağlık Bakanlığı, korona verilerinde 89 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Anadolu Ajansı Canlı Twitter hesabından 15 Ekim’de koronadan 92 kişinin hayatını kaybettiği paylaşımı yapıldı. Öte yandan Twitter’da Coronavirüs Report isimli bir hesap İBB Mezarlık’a dayandığı gönderisinde İstanbul’da bugün bulaşıcı hastalıklar nedeniyle 132 kişinin hayatını kaybettiğini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı, bugünkü korona virüs kaynaklı vefat sayısını ülke genelinde 89 olarak duyurdu.

 

Öte yandan, korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı çeşitli paylaşımlarda farklı olarak gösterildi.

Anadolu Ajansı’nın resmi canlı Twitter hesabından 15 Kasım tarihinde koronadan 92 kişinin hayatını kaybettiği paylaşımı yapıldı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, korona verilerini açıkladığı gönderisinde “Kayıplarımız 100’e yakın” ifadesini kullanırken, “Bugün tespit edilen 3.223 yeni hastamız var. Kayıplarımız günlük 100’e yakın. Sağlık çalışanlarımızın gücünün de sağlık alt yapılarının da kapasitesinin bir sınırı var. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin” dedi.

 

İBB MEZARLIK: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 132

Öte yandan Twitter’da Coronavirüs Report kullanıcı isimli bir profil ise İBB Mezarlık’ın açıklamasına dayandırdığı paylaşımda, sadece İstanbul’da bulaşıcı hastalıklar nedeniyle 132 kişinin hayatını kaybettiği duyurdu.

Söz konusu paylaşımda, “İstanbul’da bugün bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132 oldu. –İBB Mezarlık” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklanan farklı rakamlar ise kafaları karıştırdı.

Kullanıcılar ise Hükumet ve sağlık bakanlığının önlemlerinin yetersiz olduğunu söylemeye devam ediyor, umhurbaşkanı henüz coronaya karşlı bir önlemleri olmadığı için açıklama yapmazken MHP lideri bahçelinin yasakların olmaması gerektiğini ve normal yaşantıya geçilmesini istediği iddia edildi.

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı yeni üyelerin katılım töreni MHP ve AK partiyi korkudan kalabalık!

HIZLI YORUM YAP