İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı'na tepki yağıyor, Aydın Balka Açıklama yaptı! | SİYASET
DOLAR

32,3771$% 0.16

EURO

34,9802% -0.31

STERLİN

40,9762£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,38%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%-0,74

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı’na tepki yağıyor, Aydın Balka Açıklama yaptı!

İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı’na tepki yağıyor, Aydın Balka Açıklama yaptı!

İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı’na tepki yağıyor, Aydın Balka Açıklama yaptı! Havsa’nın kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla belediye tarafından ilçe girişine konulan Atatürk rölyefi, vatandaşların tepkisini çekti. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, rölyefin Atatürk’e benzemediğini söyledi.

“ÇOK DA BİR ŞEYE BENZEMİYOR”

Fevzi Pekcanlı, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Atatürk’ün oraya konulması bence güzel bir düşünce. Sadece oraya Atatürk’e benzeyeni koysaydı değerli başkanımız… Ben, işin bu tarafındayım. Niye oraya konuldu? Büst müdür, anıt mıdır? Çok da bir şeye benzemiyor. Bunun yerine daha güzel, Ata’mıza daha yakışan bir heykel konulursa ben olumlu bakıyorum ama bu gerçekten olmamış. Çok değerli belediye başkanı, bence kamuoyunda çok tepki aldı. Bu eleştirileri dikkate alacağını umuyorum, bekliyorum. Yanlış yapıldı bana göre. Kendisi doğru olduğunu iddia edebilir. Daha doğrusu Atatürk’e benzemiyor zaten. Ata’mıza benzeyen, Cumhuriyet’imizin 99’uncu yılında, 100’üncü yıla girerken Havsa’nın girişine ben de güzel bir heykel konulması tarafındayım. İnşallah değerli başkan, vatandaşların bu uyarılarını ciddiye alır.”

“ATATÜRK SELAMIYLA ONLARI SELAMLAMAK İSTEDİK”

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ise “Bayrak aşkını, sevdasını, Atatürk sevdasını küçüklüğümüzden beri çok iyi hisseden bir milletin çocuklarıyız. Bu nedenle Havsalı hemşerilerimizin bu Atatürk sevgisini burada somutlaştırmak istedik. Hem ilçemize gelen hemşerilerimizi hem de ülkemize her sene Kapıkule’den gelen binlerce belki de yüzbinlerce gurbetçi aileyi, Havsa’dan geçerken bir Atatürk selamıyla onları selamlamak istedik” dedi.

Kaynak: ANKA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meral Akşener, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret etti!

HIZLI YORUM YAP