HDP ittifaka ince ayar çekti! O ismi fazla parlatmayın, oy moy çıkmaz! | SİYASET
DOLAR

32,5635$% 0.15

EURO

34,7129% 0.12

STERLİN

40,2284£% 0.17

GRAM ALTIN

2.410,83%-0,89

ÇEYREK ALTIN

4.093,00%-0,43

a

HDP ittifaka ince ayar çekti! O ismi fazla parlatmayın, oy moy çıkmaz!

HDP’nin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Mansur Yavaş’ı hedef alan açıklamaları devam ediyor. HDP Eski Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, “Kimse Mansur Yavaş’ı parlatmasın. Ne ona ne de Akşener’e HDP’lilerin vereceği oy yok!” ifadelerine yer verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına daha önceden yaptığı açıklamaları ile sıcak bakmadığını açıkca söylemişti.

Pervin Buldan, sosyal paylaşım sitesi olan twitter üzerinden yayınladığı mesajda “Zor Ama Yine De Sor” adlı programa katıldı. Pervin Buldan, “Ben Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum.

Çünkü; Türkiye yönetecek olan kadının daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor. Ben Akşener’in siyasetine karışacak bir insan değilim, herkes kendi siyasetini yapar. Ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının Cumhurbaşkanlığına çok uygun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin’in; “Mansur Yavaş, ‘Selahattin Demirtaş’ı istiyoruz’ sözüne ‘İnşallah’ demedi” şeklindeki açıklaması HDP tarafından tepkiyle karşılandı.

BEŞTAŞ: “YA, AYIP YA”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasının “ayıp” olduğunu söyledi. Meral Danış Beştaş, şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı çıkmış, Sevgili Demirtaş’ın serbest bırakılmasıyla ilgili ‘İnşallah demedim’ diye açıklama yaptırmış. Belediye basın-yayın birimine hem de. Ya, ayıp ya. En ciddi konularda açıklama yapmayan bir belediye basın-yayın birimi ‘İnşallah’ karşısında açıklama yapma gereği duymuş.”

Beştaş, siyasetin cesaret işi olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Sevgili Demirtaş, Yüksekdağ, Kavala ve daha yüzlerce siyasetçi neden cezaevinde? İktidarın rehine siyaseti nedeniyle cezaevinde. Onları orada tutan siyasete karşı çıkmadan, karşı durmadan muhalif siyaset olmaz, olamaz. Eğer ‘İnşallah’ demekten bile imtina ediyorsanız iktidarın rehine politikasının yanında yer alıyorsunuz demektir. Maşallah size, gerçekten maşallah. Bu ikircikli, ilkesiz politikayla Türkiye yol alamaz diyorum ve HDP mücadelesiyle, dik duruşuyla, demokratik güçlerin direnişiyle kesinlikle kararlılıkla yol alacaktır. ‘Verin bana yetkiyi’ veya ‘Bize katılın’ demekle de olmaz. Ortak mücadeleye katılmakla, birlikte mücadeleyi yürütmekle ancak rehine siyasetinin karşısında durulabilir.”

YİĞİTALP: “DESE NE OLUR, DEMESE NE OLUR”

HDP 25 ve 26. Dönem Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de “Ankara Büyükşehir Belediyesi: Mansur Yavaş, ‘Selahattin Demirtaş’ı istiyoruz’ sözüne ‘İnşallah’ demedi” şeklindeki sözlerini alıntılayarak şunları söyledi: “Kürdistan gerçeğini kabul etmeyen insanın İnşallah dememiş olmasının bir kıymeti var mı! Dese ne olur, demese ne olur..”

Kaynak : Sabah

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu rakam vereyim dedi fakat…

HIZLI YORUM YAP