Fahrettin Koca, Matt Hancock ve Mikhail Murashko ile görüştü | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Fahrettin Koca, Matt Hancock ve Mikhail Murashko ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle ile zor günler geçiren İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ve virüsün etkilerini son günlerde gören Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere Sağlık Bakanı Hancock ile telefonda, Rusya Sağlık Bakanı Murashko ile ise video konferans yöntemiyle görüştü.

İngiliz Sağlık Bakanı Hancock, bu zor süreçte İngiltere’nin en çok ihtiyaç duyduğu koruyucu malzemeleri gönderen Türk hükümetine şükranlarını iletti.

“İngiltere’ye çok önemli bir yardımda bulundunuz, Türkiye bu süreçte en büyük tedarikçimiz oldu” diyen Hancock, bundan sonraki süreçte de yakın işbirliğini sürdürmek istediklerini ifade etti.

Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko da Türkiye’den satın alınan tıbbi malzemeler için teşekkürlerini iletti.

Tüm dünyanın bu olağanüstü dönemde yakın işbirliği ve yardımlaşma içinde bulunması gerektiğini vurgulayan Koca, Türkiye’deki tedavi süreçleriyle ilgili mevkidaşlarına detaylı bilgi aktardı.

Hastalık belirtisi gösteren tüm vatandaşları vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet ettiklerini belirten Koca, erken dönemde başlanan tedavi ile başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Görüşmelerde, hem İngiliz hem de Rus bilim insanları ile Koronavirüs Bilim Kurulu arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Türkiye 53 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu

Türkiye bugüne kadar aralarında Almanya, Bosna Hersek, Kosova, İngiltere, İran, Çin, KKTC, Filistin, İspanya, İtalya, Somali, Sırbistan, Tunus gibi ülkelerin bulunduğu toplam 53 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çıkarılan yasa sonrası Fahrettin Koca Milletvekillerine teşekkür etti

HIZLI YORUM YAP