Esnaf anketinde Millet İttifakı sürprizi çıktı! | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Esnaf anketinde Millet İttifakı sürprizi çıktı!

Esnaf anketinde Millet İttifakı sürprizi çıktı! Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği tarafından yaptırılan anket sonuçları açıklandı ve bazı detaylar ortaya çıktı.

Vergilerin artığını ve yapılan yardımların yetersiz olduğunu ortaya çıkarak araştırma sonucunda esnafın zor durumda ve psikolojik olarak kötü durumda olduğunu belirtildi. Diğer yandan esnaf olmak demek ölmek demek olduğu iddia adildi “Esnaf olmak ne demek?” sorusuna esnaflar tarafından en fazla; “Rezillik”, “Ölmek”, “Yel değirmenlerine karşı savaşmak”, “Devletin vergi yükünün altında ezilmek” cevaplarının verilmesi dikkat çekti..

Esnafın kredi borcu olduğunu ve gelen her kredi borcunun başka bir kredi borcu ile kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi. her 10 esnaftan 8’i ciddi gelir kaybı yaşadığını ifade etti. siyasi partilerin iyi temsil etmediğine dair oranlarda; MHP yüzde 45, AKP yüzde 43, CHP yüzde 40, İYİ Parti yüzde 32 oldu. Esnafın yüzde 32’si ise görüş belirtmekten kaçındı.

Esnafın gözünde en çok pozitif algı yaratan siyasi partilerin başında yüzde 31’lik oranla CHP’nin gelmesi dikkat çekiyor. CHP’yi, yüzde 30’la AKP, yüzde 22 ile İYİ Parti ve yüzde 18’le MHP takip ediyor.

CHP ve İYİ parti artışı esnaf tarafında artarak devam ederken Ak parti ve MHP’nin düşüşleri ise artarak devam ediyor.

CHP ve İYİ Parti Esnafın Umudu Oldu!

CHP ve İyi Parti’de olan artışın ise esnaf ziyaretleri olduğu aynı zamanda esnafın sorununun çözülmesi için çözüm önerileri sunduğu ortaya çıkıyor. Konuya ilgili olarak Seçim’de CHP ve İyi partinin oy oranlarında artış olması beklenirken, esnaf ve çalışanlar Ak partiye artık oy vermeyeceğini araştırmalar gösteriyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Faik Öztrak’tan Süleyman Soylu’ya ‘Mehmet Ağar’ sorusu!

HIZLI YORUM YAP