Eski başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. | SİYASET, GÜNDEM
DOLAR

32,6033$% 0.38

EURO

34,8834% 0.41

STERLİN

40,7299£% 0.32

GRAM ALTIN

2.495,69%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.269,00%-0,09

a

Eski başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti.

Eski başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti.

 

 

Eski Başbakan Mesut Yılmaz akciğer ve beyninde tespit edilen tümör sebebi ile ilgili olarak tedavisi devam eden  hastanede hayatını kaybetti.

 

Son dakika gelen haberlere  göre eski başbakanlardan Mesut Yılmaz  sabah hayatını kaybetti ! Mesut Yılmaz’ın vefatından sonra sosyal medya bir çok kullanıcı Mesut Yılmaz için Allah (c.c) rahmet eylesin günahlarını affetsin temennisi ile twitler attı. Bir çok kullanıcı  Mesut Yılmaz neden öldü ? diye sordu. Uzun süredir sağlığı iyi olmayan deneyimli siyasetçinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

 

BEYNİNDE TÜMOR SAPTANDI

Bu süreçten sonra mayıs 2020’de de Yılmaz’ın bu defa beyin sapında tümör saptandı. 72 yaşındaki Mesut Yılmaz tümör nedeniyle ameliyata alınırken, ameliyattan sonra tedavisine devam edildi. Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz yaptığı açıklama ile Mesut Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

ÇOCUKLARI HASTANEYE GİDİYOR

Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da konuyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, henüz cenaze töreniyle ilgili bilgilerin belli olmadığını belirtti. Yılmaz, durumu çocuklarına da bildirdiğini ve çocuklarının hastaneye doğru yola çıktığını aktardı.

ESKİ BAŞBAKANLARDAN MESUT YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ! MESUT YILMAZ KİMDİR?

1947 yılında İstanbul’da doğan Mesut Yılmaz’ın aslen Rizeli olduğunu biliniyor. Anavatan Partisinin eski genel başkanı olan Mesut Yılmaz, daha önce başbakanlık görevini de yürütmüştü. Mesut Yılmaz, Anavatan Partisinin kurucu üyeleri arasında yer almıştı.

6 Kasım 1947 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ortaöğretimine Avusturya Lisesi’nde başladı ve İstanbul Erkek Lisesi’nde bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1972-1974 yılları arasında Almanya’nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisans çalışması yaptı. 1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı.

Mesut YılmazMesut Yılmaz

BAKANLIK DÖNEMİ

1983 yılının mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi’nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize milletvekili seçildi. Birinci Turgut Özal hükümetinde Bilgilendirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya ekonomi karma komisyonlarının başkanlıklarını yürüttü. 1986 yılında ANAP içerisinde yaşanan Turgut Özal ile Bedrettin Dalan arasındaki ayrışmada Dalan tarafında olsa da Özal’ı karşısına almamıştır.

29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığı’na atandı. 1988 yılından sonra Avrupa Demokrasi Birliği genel başkan yardımcılığı yaptı. Yılmaz, Akbulut Hükümeti’nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990’da istifa etti.

15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu’nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra ana muhalefet partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde partisinin büyük oy kaybına rağmen DSP-MHP-ANAP koalisyonunda yer alarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu.

3 Kasım 2002 seçimlerinde partisinin %5 oy oranı ile barajın altında kalmasından sonra görevinden istifa etti. Rize’den milletvekili seçilecek oy oranına ulaşmasına rağmen lideri olduğu ANAP %10’luk barajın altında kaldığından milletvekili seçilememiştir.

3 Kasım 2002 seçimleri sonrası yüzde 5 oy oranı alan ANAP’ta görevinden istifa etti. 2007 seçimlerinde Rize’den bağımsız milletvekili olarak Meclis’e giren Yılmaz, 2009 yılında ANAP ve DYP’nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti’ye (DP) geçti. Namık Kemal Zeybek’in Genel Başkan seçilmesinin ardından 2011 yılında partiden istifa etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Askıda Ekmek’ten Askıda siyasette giden yolculuk !

HIZLI YORUM YAP