Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mavi Vatan açıklaması: Mecburuz! | SİYASET
DOLAR

32,5575$% 0.11

EURO

34,9072% 0.65

STERLİN

40,5866£% 1.02

GRAM ALTIN

2.434,79%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.087,00%-0,95

a

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mavi Vatan açıklaması: Mecburuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı’na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Uluslararası hukuka olarak eğitim amaçlı icra ettiğimiz tatbikatın fiili safhasını Ege ve Akdeniz’de gerçekleştirdik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız göğsümüzü kabartan başarılı bir süreç yönetti” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Güçlü donanmaya sahip olmak tercih değil zorunluluk” dedi.

 

 

Önceki gün Bitlis’te kaza kırıma uğrayan helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Mavi Vatan 2021 Tatbikatı’nın kahraman donanmamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yayılmacı zihniyette değiliz, hiç kimsenin toprağında gözümüz yok.

Uluslararası hukuka olarak eğitim amaçlı icra ettiğimiz tatbikatın fiili safhasını Ege ve Akdeniz’de gerçekleştirdik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız göğsümüzü kabartan başarılı bir süreç yönetti.

Sadece ekonomik ve siyasi bakımdan değil, askeri ve savunma alanında da güçlü olmak durumundayız. Güçlü donanmaya sahip olmak tercih değil zorunluluk.

En küçük bir sendelemede, en ufak bir zafiyette bize üzerinde yaşadığımız şu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz.

Sahil Güvenliğimizle kendi kara sularımızda, donanmamızla dünyanın dört bir yanında tüm insanlığın barış ve huzuru için varlık gösteriyoruz.

Şu ana kadar tersanelerimizde üretilen bedeli 3 milyar doları aşan 130’dan fazla deniz platformunu ihraç ettik. Türkiye’yi her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşımakta kararlıyız.

Denizlere hakim olan cihana hakim olur. Bu inançla Deniz Kuvvetlerimizin caydırıcılığının artırılmasına büyük önem veriyoruz.

Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz.

“SÜRECİ YAKINDA BAŞLATIYORUZ”

Bu sene içinde test ve eğitim gemimiz Ufuk’u ve çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu’yu Deniz Kuvvetlerimize kazandıracağız. Önümüzdeki yıl ise yeni tip denizaltılarımızın ilki olan Piri Reis’i hizmete almayı planlıyoruz. MİLGEM istif sınıfında 6,7 ve 8. fırkateynlerin inşasıyla ilgili süreci de inşallah yakında başlatıyoruz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP Sözcüsü Öztrak: CHP’li belediyeleri kıskanıyorlar çalışın sizin de olur

HIZLI YORUM YAP