Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı! İsrail Cumhurbaşkanın yüzüne Açık açık söyledi | SİYASET
DOLAR

32,3720$% 0.15

EURO

34,9739% -0.3

STERLİN

40,9565£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,09%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin mesajı! İsrail Cumhurbaşkanın yüzüne Açık açık söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin mesajı! İsrail Cumhurbaşkanın yüzüne Açık açık söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u Ankara’da resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Herzog görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

Erdoğan, ”Kudüs’ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa’nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Önümüzdeki dönemin ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel iş birliği açısından da yeni fırsatları beraberinde getireceğine inanıyorum” dedi.

 

 

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

İşbirliğimizi daha da ilerleteceğiz görüşmemizin temel unsurlarından biri Filistin meselesiydi. Kudüs’ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa’nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Konuya dair yaklaşımlarımızı ve hassasiyetlerimizi açıkça paylaştık. Bölgede gerginliğin azaltılması ve iki devletli çözüme verdiğimiz önemi ifade ettik. Bölgedeki huzura ve iki devletli çözüme verdiğim önemi belirttim. Filistin halkına yönelik insani projeler yürüten TİKA ve Türk Kızılay gibi kuruluşlarımızın kuruluşlarımızın devam etmesi hususunda İsrail makamlarının desteğini beklediğimizi özellikle vurguladım

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Dostu Herzog görüşecek yeni dönem orta doğu planı

HIZLI YORUM YAP