Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net mesaj: Gözünün yaşına bakmayız | SİYASET
DOLAR

32,7015$% 0.57

EURO

34,9402% 0.16

STERLİN

41,3988£% 0.43

GRAM ALTIN

2.511,47%1,11

ÇEYREK ALTIN

4.294,00%1,08

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net mesaj: Gözünün yaşına bakmayız

Malazgirt Zaferi’nin 951’inci Yıl Dönümü münasebeti ile gerçekleştirilen Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan kimsenin gözünün yaşına bakmayız.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN, MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 951’İNCİ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI’NA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş Malazgirt Milli Parkı’nda düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin 951’inci Yıl Dönümü Programı”nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, sayın Meclis Başkanı, MHP’nin kıymetli Genel Başkanı, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünde Sultan Alparslan başta olmak üzere Anadolu’yu bizlere vatan haline getiren tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Dün Ahlat’ta vatandaşlarımızla ve gençlerimizle coşkulu bir buluşma gerçekleştirdik.

Malazgirt çeyrek asır önce Türklere yeniden aralanan Anadolu kapılarının bir daha kapanmamak üzerine ardına kadar açılan kapının adıdır. Bu zaferden önce ecdad Kayseri’den Konya’ya hatta İstanbul Boğazı’na kadar zaten Anadolu’ya yayılmıştı. Ama henüz bu toprakları bütünüyle güvenli ve huzurlu bir belde haline dönüşememişti. Sultan Alparslan, Malazgirt’teki zaferi ile Anadolu’yu bir eman yurdu haline getirmiştir. Bizans ve Selçuklu ordusu Malazgirt’te karşı karşıya geldiğinde İslam dünyasının dört bir yanında Sultan Alparslan’ın ordusu için dua ediliyor.

Bir cuma günü, Sultan Alparslan beyaz elbisesini, ölürsem kefenim olsun deyip, atının kuyruğuna bağlayarak ordusunu hücuma kaldırmıştır. Gece yarısına kadar süren savaş, planlar sayesinde mutlak bir galibiyetle neticelenmiştir. Bilek sağlam olunca zafer de bunu izliyor.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Malazgirt milletimizle birlikte, tüm İslam dünyasının bir zaferidir. Malazgirt bu coğrafyada kazandığımız zaferlerin ilk adımıdır. Şayet Sultan Alparslan, Anadolu kapılarını bize açmasaydı, bu coğrafyada varlığımızı ebedi kılabilir miydik. İşte bu yüzden Malazgirt’i asla unutmayacağız. Daima gönül dünyamızda ve zihnimizde yaşatacağız. Ecdadın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini biliyoruz.

Bizi ecdadın, özellikle yad ettiği ve sürekli olarak düşmanı bakışını ifade ettiği yerde, bizler tıpkı Alparslan’ın, Fatih’in yaptığı gibi bugün de er meydanında mücadele verirken, tek bir mazlumun kanını akıtmadan hareket ediyoruz. Bayrağımızın dalgalandığı her yerin güvenli olması gerektiğinin arkasında bu anlayış vardır.

Anadolu’nun adım adım medeniyetimizin unsurlarıyla işlenmesi süreci, hem kılıçla, hem kalemle hem de kalple olmuştur. Biz ezanlar susmayacak, bayraklar inmeyecek dedikçe elleri ayakları titreyenler beyhude yere endişe ediyor. Bu ezanlar, bu şehitler onların da geleceğinin teminatıdır. Yeter ki milli ve manevi değerlerimize husumet beslemesinler. Ülkemizin hamd olsun herkese yetecek imkanı vardır. Devletimiz her bir vatandaşına sahip çıkacak güce sahiptir.

“GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

Hiçbir saldırıya, hiçbir tuzağa tahammülümüz yoktur. Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan kimsenin gözünün yaşına bakmayız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Optimar’ın yaptığı en son anket sonuçları açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan açık ara birinci!

HIZLI YORUM YAP