Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a çok sert tepki: Bağışlamamız mümkün değil! | SİYASET
DOLAR

32,4065$% 0.17

EURO

35,3242% 0.13

STERLİN

41,6838£% 0.89

GRAM ALTIN

2.323,37%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Biden’a çok sert tepki: Bağışlamamız mümkün değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Biden’a çok sert tepki: Bağışlamamız mümkün değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı için “Sayın Biden’ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Salgın sürecinde gelişmiş ülkelerin bile aslında ne kadar kırılgan bir ekonomiye sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Ülkemiz çok güçlü bir görünüm sergileyerek geride bırakmıştır.

Yatırım, istihdam programımızı sabırla, dirayetle uyguladık. Petrolden, gıdaya fiyatlarda yol açtığı yükselişler ülkemizi de etkiledi. Vatandaşımızı korumamıza rağmen ortaya çıkan fiyat artışlarının üzücü olduğu bilmekteyiz. Kur dalgalanmalarıyla uğraşmak zorunda kaldık. Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarı sağlamış olsak da fiyatlardaki artış kalıcı oldu. Küresel ekonomideki artışları bahane edenler haksız kazanç peşine düştüler. Ne kurla, ne diğer maliyetlerle izah edilmeyecek bu tablonun müsebbiplerinin iki elimizde yakalarında olacak.

 

“FİYAT ARTIŞLARINA ACIMAYACAĞIZ”

Fiyat artışlarına karşı en küçük bir acıma duymayacağımızı buradan açıkça duyuruyorum. Sosyal yardım sistemimizin parametrelerine göre ihtiyaç duyan herkesin yanındayız. Bu vesile ile Ramazan döneminde denk gelen yaşlı ve emekli maaşlarını cuma gününe çekeceğiz. Ayrıca 15 milyar liralık ilave destek paketinin de sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Aslolan her insanımıza huzurlu bir aile ortamı, kendini geliştirecek kalite bir eğitim sistemi. Sağlık hizmetlerine kesintisiz ve ücretsiz ulaşım imkanı, ulaşımdan enerjiye kadar her alanda temel hizmet sağlamaktır. Geleceğimize güvenle bakıyoruz.

“MİLLETİMİZİ NİCE SİNSİ TEZGAHLARDAN KURTARDIK”

Bizim için artık sadece ve sadece büyük ve güçlü Türkiye var, bizim için artık milletimizi kenetleyecek birlik ve beraberlik hamlesi var. Geçtiğimiz 20 yılda milletimizin her kesimine ulaştırdığımız devrimleri bu yüzden yaptık. Milletimizi nice sinsi tezgahlardan kurtarmak için bu adımları attık. Türkiye’nin geldiği noktayı görmemek için kalbin kararmış olması gerek.

Herkesin 2023 için kendine göre bir hesabı var ama kimse unutmasın önemli olan milletin sözüdür. Biz 20 yıldır durmak yok yola devam ediyoruz. Artık tüm bu emeklerin karşılığını alma, neticesini görme vaktinin eşiğindeyiz. Enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerden kurtardık, hayat pahalılığın da üstesinden geleceğiz. Türkiye’yi bölgesinin onurlu devletlerinden biri haline getirdik. Çünkü biz bu millete güveniyoruz.

Biz ülkemiz için ne yapılması gerekiyorsa onun icrasını yönetmeye devam edeceğiz.

BİDEN’A SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TEPKİSİ

Ülkemizin dört bir yanında Ermeni çetelerin yaptıkları katliamların acısı hala yaşanıyor. Müslümanlar bu çeteler tarafından katledildi. İnancı ve kökeni ne olursa olsun tek bir insanın bile öldürülmesi trajedidir. Osmanlı Ermenileri için üzüntülerimizi ve taziyelerimizi bildirmeyi insani bir vazife olarak görüyoruz. Fakat siyasi çekişmelerin mezesi haline dönüştürülmesine asla izin vermeyiz. Bu istismara yeltenenlerin savaşta milyonlarca sivil insanın hatırasına saygısızlık etmiş oluyor. Bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur. ABD Başkanı’nın açıklamasını da bu şekilde görüyor ve tamamen yalan yanlış ifadeler içerdiği için üzerinde durmuyoruz.

Sayın Biden’ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil.

Bu riyakarlığın en büyük zararını Ermeni toplumunun göreceği unutulmamalıdır. 

HDP’Lİ GARO PAYLAN’A TEPKİ

Bu densizliğin, milli iradenin tecelligahı bu yüce kurumda sergilenmesini açık bir ihanet olarak görüyoruz. TBMM’nin haddi de hukuku da ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını müsebbibinden soracağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Türkiye’nin güvenliğini sınır dışında yürüttüğümüz operasyonlara devam ediyoruz. Bu operasyonlar, hiçbir teröristin ülkemize sızamayacağı, kaçamayacağı duruma kadar sürecektir. Bu harekatlarımızla komşularımızın toprak bütünlüğünü korumasına katkı sağlıyoruz. Operasyon sırasında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Sadece 2022 yılında son operasyonlar da dahil olmak üzere güney sınırında etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı bini bulmuştur. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Pençe-Kilit operasyonunun amacı da Zap Bölgesini teröristlerden tamamen temizlemektir.

Ülkemizin her yaptığı harekat gibi son operasyon da BM sözleşmesinden komşularımızla ikili anlaşmalarımızdan tamamen uluslararası hukuka uymaktadır. Türkiye, Irak topraklarında işlenen terör örgütü mensuplarının tepesine bindikçe Suriye tarafında da birtakım hareketlenmeler olduğunu görüyoruz. Bu saldırılara şimdilik önceden belirlenen hedeflere uzun namlulu silahlarla karşılık vermemiz kimseyi aldandırmasın. Sınırlarımız dibinde bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin verilmeyeceğini bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

“YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşının suhuletle sonuçlanması için her iki tarafla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün de BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldik. Zelenski ile görüşme gerçekleştirdim. Yarın da Putin ile telefon görüşmesi yapacağım. İstanbul’da yapılan görüşmeler, krizdeki en önemli çözüm olmaya devam ediyor. Amacımız savaşı bitirecek imzaların atılmasını sağlamaktır. İnsani yardımlar konusunda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Bugüne kadar 17 bin vatandaşımızın ve bizden yardım isteyen dost ülkelerin tahliyesini yaptık. 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

Bölgesel gelişmeleri yakından izlerken ülkemize eser kazandırmaya devam ediyoruz. Yaptığımız yatırımlarla ülkemizdeki havalimanı sayısını 57’ye çıkardık. Daha önce Ordu-Giresun havalimanımızı bu şekilde inşa ederek hizmete sunmuştuk. Yine zemin doldurarak Rize-Artvin havalimanında sona geldik. Bayburt ve Gümüşhane havalimanı da süratle devam ediyor. Yozgat havalimanını da en kısa zamanda bitireceğiz. Rize’nin Pazar ilçesine bağlı deniz dolgusu yapılarak inşa edilen havalimanını temelini 2017 Nisan’ında atmıştık. Şimdi de en güzel çevre düzenlemeleriyle Rize ve Artvin bu havalimanına kavuşacaklar. Sadece son 6 ayda 3 yeni havalimanı ve ya terminal binasını milletimize vermiş oluyoruz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Son 16 yılda 15 bin 35 projeye 1,4 milyar lira destek verdik. 260 bin çiftçimize makine alımına 1 milyar lira destek de bulunduk. Bu bayram sevincini farklı sevinçlerle de bütünleştirerek 2022 yılı için makine alım 32 bin 570 çiftçimize ve girişimcilerimize 1,1 milyar lira hibe desteği sağlayacağız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gezi Parkı davası yorumu: maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor

HIZLI YORUM YAP