Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret sonrası Türkiye'den İsveç'e nota verildi! | SİYASET
DOLAR

32,5631$% 0.13

EURO

35,0080% -0.11

STERLİN

40,8354£% -0.12

GRAM ALTIN

2.436,36%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret sonrası Türkiye’den İsveç’e nota verildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret sonrası Türkiye’den İsveç’e nota verildi!

İsveç’in Ankara da görev yapan Büyükelçisi, İsviçre merkesli devlet televizyonunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli yapılan program sebebi ile Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapısına yüz süre bilmek için Nato’da büyük şeytan abileri ile gülerek şirinlik yapmaya çalışan İsviçre haddi aşınca Türkiye Nota verdi.

İSVEÇ TELEVİZYONUNDA PKK’LI KADİR MERAL’DEN BAŞKAN ERDOĞAN’A SKANDAL SÖZLER

NATO’ya girmek için Türkiye’nin tüm taleplerini kabul eden İsveç devlet televizyonu SVT’de skandal bir yayına yer verildi. 

Kanalın bir programına katılan PKK sempatizanı Kadir Meral Başkan Erdoğan’a skandal sözler sarf etti.

Meral, “Erdoğan, sen kendini yeni dönemin sultanı sanıyorsun, İsveç’ten rejim muhalifleri ve aktivistleri istiyorsun. Bunları sana ters geldiği için istiyorsun” dedi. Bunun yanı sıra konuşmanın sonunda da “Yaşasın demokrasi” sloganları atıldı.

İSVEÇ’İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Skandal ifadelerin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. İsveç Büyükelçisi Herrström’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik (devlet televizyonundaki) hadsiz ve çirkin ifade ve görüntülerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Kaynak : AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Son Dakika: CHP’li Özgür Özel’den Erdoğan’ın ‘Anayasa’ çıkışına jet yanıt, Her gün Anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok

HIZLI YORUM YAP