Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir | SİYASET
DOLAR

32,3533$% 0.31

EURO

35,1467% -0.05

STERLİN

41,0942£% 0.09

GRAM ALTIN

2.307,80%1,34

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir

Cumhurbaşkanı Erdoğanın İzmir depreminden hemen sonra çıktığı kongrelerde depreme özellikle değindi, dikey mimariyi CHP yaptığını dile getiren Erdoğan aynı zamanda CHP bu binaları yaptı dedi. CHP in enkaz altında kaldığını savunan Erdoğanın sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Kemal Kılıçdaroğlu nun daha önce sorduğu deprem vergileri ile alakalı soruya ise Erdoğan henüz cevap vermedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli il kongresinde konuştu. Erdoğan, İzmir depremiyle ilgili gelen tepkileri, “Deprem gibi ortak bir acıyı dahi hükümete, şahsıma saldırı için kullanılıyorlar. İki çift lafım var. İzmir depremi CHP‘nin enkaz altında kaldığı bir depremdir.” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Ermenistan işgalinden kurtulan Şuşa için Azerbaycan’ı tebrik eden Erdoğan, “Kardeşlerimizin zaferi bizim zaferimizdir” dedi.

“CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREM”

Öte yandan Erdoğan İzmir depreminin ardından CHP’den gelen eleştirilere de şu sözlerle cevap verdi: “Deprem gibi ortak bir acıyı dahi hükümete, şahsıma saldırı için kullanılıyorlar. İki çift lafım var. İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir’de ruhsatları CHP vermedi mi? Bu afetlerin sorumlusu sizsiniz. Her yerde yatay mimari diye bağıran bir Cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi savundunuz.”

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Sözlerime Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. 30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından ihmal edilen, aldatılan Azeri Türk kardeşlerimiz sabrettiler ve zafere ulaştılar. Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir. Kardeşim Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım, ailemi milletim adına tebrik ediyorum.”

AK Parti 11 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ve geniş tabanlı, milletimizin en çok sahiplendiği partisidir.

Türkiye’nin yeni bir yol ayrımında olduğu şu dönemde Kocaeli’nden yine en büyük desteği bekliyoruz.

Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir. AK Parti içinde yer alan herkes günün 24 saati milletimizle birlikte olmak zorunda. Teşkilattaki değişimi dışlama değil, daha çok insanı kucaklamanın vasıtası olarak görüyoruz. Bu millete efendi değil, hizmetkar olmanın gayreti içinde olacağız.

AK Parti güçlendikçe Türkiye güçlenir. AK Parti kazandıkça Türkiye kazanır.

Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir.

Kocaeli’ne son 18 yılda 18 milyar tutarında yatırım yaptık. İhtiyaç sahiplerine 2 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

Bu devlet hiçbir zaman garip gurebayı, fakir fukarayı yalnız bırakmadı.

İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı. İnşallah bir yıl içerisinde oradaki (İzmir) çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz. Taşınan ev sahiplerine 13 bin lira kiracılara 5 bin lira nakdi yardım yapılıyor. Esnaflarımıza da 2 bin 500 lira kira yardımı yapılıyor.

İzmir’de depremden zarar gören esnaflarımızın Halkbank, Ziraat Bank kredileri 1 yıl erteleniyor. Esnafımıza 50 bin TL hibe destek veriyoruz.

Eşyalarını alamayan vatandaşlarımıza 30’ar bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz.

Hasar tespit çalışmaları salı gününe kadar bitecek. Birkaç hafta içerisinde deprem konutlarına başlıyoruz. İlk etapta 5 bin konut yapılacak.

2 yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz ödemeyle hak sahiplerine evleri verilecek.

İzmir depreminin ardından devletimiz tüm kurumlarıyla hemen yardıma koştu. İzmir’de bir yıl içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacak ve depremzede kardeşlerimize hemen konutlarını teslim edeceğiz.

Çadırdan  battaniyeye, sıcak yemekten kumanyaya kadar depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

İzmir’de herhangi bir çadır ya da kalacak yer eksiği yoktur. 2 hafta içinde 2 konteyner kent kullanıma hazır hale gelecek.

TOKİ yıkılan, yıkılacak olan ve ağır hasarlı binalardaki hak sahipleri için yapılacak yeni binalar için hazırlığa başlamıştır.

Deprem gibi ortak bir acıyı dahi hükümete, şahşıma saldırı için kullanılıyorlar. İki çift lafım var.

İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir.

İzmir’de ruhsatları CHP vermedi mi? Bu afetlerin sorumlusu sizsiniz.  Her yerde yatay mimari diye bağıran bir Cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi savundunuz.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Erdoğan AK Parti Kocaeli İl Kongresinde CANLI YAYIN

HIZLI YORUM YAP