Categories: SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sonraki temasını İsrail Başbakanı Bennett ile gerçekleştirecek

Erdoğan bir sonraki temasını İsrail Başbakanı Naftali Benet ile gerçekleştirecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail arasında sıcak görüşmeler devam ediyor, iki ülkenin liderli ‘de birliktelik mesajları vermeye başladı. Bir çok konuda ortaklaşa giden konular tekrardan gündeme gelmeye başladı.

Özelikle Ortadoğu’da söz sahibi olan İsrail ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a arasında olan ikili ilişkiler İsrail gündemin ‘de yer almaya başladı.

RADİKAL İSLAMCI VE İHVANCILAR RAHATSIZ OLDU!

Sosyal medya üzerinde bir çok radikal İslamcı ve İhvancı terör grupları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail devletinin yakınlık kurmasını kabul etmedi ve sert tepkiler verdi, terör örgütü gruplarının çoğu İsrail devletine lanet okumaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da hedef alan yorumlar paylaştı.

JPost’un haberinde, “Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü gerçekleştirdikleri 40 dakikalık görüşme ile birlikte ‘Şimdi, Türkiye ile konuşuyorsun’ kalıbı daha başka bir anlam kazandı” ifadelerine yer verildi.

SIRADAKİ GÖRÜŞME…

Habere göre iki ülke liderleri, ilişkileri tamir etmenin bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli olduğu konusunda mutabakata vardı.

Görüşmede Erdoğan ve Herzog, pandemiye rağmen İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin büyümeye devam edeceğini teyit etti.

JPost’un İsrailli uzmanlara dayandırdığı haberine göre Erdoğan, bir sonraki İsrail temasını Başbakan Naftali Bennett ile gerçekleştirecek.

“ERDOĞAN’IN ABD İLE İLİŞKİLERİ ONARMA ÇABASI”

Haberde ayrıca, ABD’deki hükümet değişikliğinin ardından Türkiye’nin, Biden yönetimiyle ilişkileri onarmak istediği ve bu kapsamda Tel Aviv’e yeni bir büyükelçi atayarak İsrail ile ilişkilerini düzeltmek yönünde bir adım attığı ifade edildi.

İki ülke liderlerinin siyasi farklılıklara rağmen diyaloğu sürdürmeyi kabul ettiği ve İsrail-Filistin ihtilafında çözüme ulaşmak için işbirliği yapma sözü verdikleri kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

2 hafta ago