Cumhur İttifakı’nın seçiminden önce tüm kadrosunu değiştirmesi şart! | SİYASET
DOLAR

32,5736$% 0.09

EURO

34,9441% 0.19

STERLİN

40,6682£% 0.15

GRAM ALTIN

2.424,78%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Cumhur İttifakı’nın seçiminden önce tüm kadrosunu değiştirmesi şart!

Cumhur ittifakı seçimi kazanabilir mi? Cumhur İttifakı’nın seçiminden önce tüm kadrosunu değiştirmesi şart! Özellikle ak parti içerisinde sanırım bir güç yarışı var, bu güç yarışının ana sebebi Erdoğan sonrasını düşünen bir yapı..

Cumhur ittifakı seçimi kazanabilir mi?

Buna yapıya değinmeden önce şu konuyu gözden kaçırmamak gerekli..

Dün bilindiği üzere tarım orman bakanı Bekir Pakdemirli görevden alındı, affını istedi, istifa etti bu üçünden birisi oldu ama en yakın sonuç görevden alındı..

Bunu şunla birlikte anlatmak gerek, Bekir Pakdemirli 4 mart 2022’de Orman bakanı sıfatı ile , Binali bey ile görüşme yapacak konuşma yapacaklardı..

Fakat 3 şubat gecesi görevden affını istedi denildi..

Burada şöyle bir sorun ortaya çıkıyor

  1. Erdoğan görevden aldıysa Bekir Pakdemirli şahsın Binali bey ile katılacağı programdan habersiz mi?
  2. Affını istediyse Bekir Pakdemirli organizasyon sonrası görevden affını isteyebilirdi.

Birinci şıkka bakarsak eğer Bekir Pakdemirli’nin organizasyona gideceğinden habersiz olan Erdoğan ise ona bilgi veren danışman ve yapı kim?

Pakdemirli Görevden affını istediyse neden organizasyonu iptal etmedi, Binali bey dahi bundan habersiz.. Olması da doğal çünkü hiçbir yetkisi artık yok..

Böyle bir tablo içinde bana göre Erdoğan karşıtı değil ama kendisine göre bir yapı bir oluşum çok net şekilde biz buradayız diyor..

İkincisi ise

Yerine atanan kişi Vahit Kirişçi..

Yani muhalefete resmen koz verilmiş sebebi ‘de bugün Özgür özel katıldığı toplantıda FETÖ imamı ile Vahit Kirişçi ‘nin fotoğrafının olması.. Yani resmi olmayan bir başka yetkili yok mu genç dinamik..

Bunlar muhalefetin eline güç verdiği gibi Ak parti seçmeninin ‘de partisinden ayrılmasına sebep..

ERDOĞAN YÜZDE KAÇ OY ALIR?

Erdoğan tek başına %30’a yakın oyu alır ama kadrosu ayrı parti kursa topu %2 dahi alamaz.. Özellikle Ak partinin içeriden temizlenmesi şart olduğu gibi Cumhurbaşkanı Kendisine yakın olan kişileri artık ayıklamalı ve yeni isimler getirmeli belirli aşamadan sonra kim olursa olsun bu gücün etkisinde kalır ve yanlış işler yaptığı gibi farklı yollara da sapar, dünyanın her yerinde böyledir..

Millet İttifakı’nın oyu daha fazla görünüyor!

Sadece Ekonomik olarak Ak partinin oyu düştü, Hem de %25 civarında, Suriyeli ve mülteci, sığınmacı sorunu ‘da olunca %5 büyük bir durum ve sorun.. toplamı da %30 eder buna göre kararsızlarda dağıtılırsa bana göre %30 oyu var şuan ama yeterli değil sandıkta seçmen fikrini heran değiştirir ve oy vermeyebilir.. %20 dahi oy alması mucize ..

Muhalefet sadece siyaset yapmıyor, belediyeleri ‘de başta olmak şartı ile sokaklarda gezebiliyor, bu ak partide son yıllarda hiç yok, seçimi sadece Erdoğan adı ile kazanan belediye başkanları vatandaşın sorunu ile ilgilenmediği görünüyor, konuşuluyor.

Bunu özetle ile şu şekilde açıklayalım, Türkiye’nin bir çok şehrine giderseniz Millet ittifakı belediyeleri ve vekillerini başkanlarını seçmen tanırken, Cumhur ittifakı içinde ise kimse Erdoğan’dan başkasını asla tanımıyor..

Bu sorunun olmasının sebebi ise Cumhur ittifakının içinde olan bana göre bir çekişme.. Erdoğan eğer buna müdahale edemezse ve kadrolarını değiştirmez ise seçimde MHP ile kazanması mümkün değil..

Seçim öncesi dolar 9 TL bandına düştüğünü varsayalım ve indirim olduğunu var sayalım bu dahi seçmeni mutlu etmeyecektir. Dolar 2 TL bandına düşmediği sürece zor..

Sadece dolar değil dövizin düşmesi gerek.

Aynı zamanda Suriyeli meselesi kökten çözülmeli ve geri gönderilmeli yoksa Milliyetçi seçmenden oy beklemek, Kürt seçmenden oy beklemek, mümkün değil..

Aynı zamanda Dindar seçmeni de unutmamak gerek, Ak partinin çok fazla tarikatlar ile anılır olması rahatsızlık veriyor ve ve tarikatlarda olan bazı olaylar dindar seçmeni rahatsız ediyor.

Son olarak FETÖ/PYD yapısı ile anılan geçmişi kirli kişilerin kadrolaşmasının önüne geçmediği taktirde Muhalefet daha güçlü seçime girecektir.

Tüm bunlara bakıldığında Erdoğan kadrolarını değiştirmediği taktir ‘de seçimi kazanması mucize..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Millet İttifakı’nı bekleyen tehlike! Dikkat etmezlerse dağılırlar!

HIZLI YORUM YAP