CHP'nin kamuda çift maaş alınmasının engellenmesini öngören kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi | SİYASET
DOLAR

32,3919$% 0.2

EURO

35,1788% -0.02

STERLİN

41,6682£% 0.85

GRAM ALTIN

2.324,50%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • CHP’nin kamuda çift maaş alınmasının engellenmesini öngören kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP’nin kamuda çift maaş alınmasının engellenmesini öngören kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP’nin kamuda çift maaş alınmasının engellenmesini öngören kanun teklifi Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi, sosyal medyada büyük tepki toplayan ret olayının seçmen açısından tepki çektiği iletiliyor.

Kamuda çift maaş alan ve huzur hakkı alan çoğunluğu iktidara yakın mensuplar olduğu belirtilen kişilerin önüne geçilmesi istendi, Ak parti ve MHP ise bu kanun teklifi ret etti!

CHP’li Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan ve kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan ve kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Kasap, memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının engellenmesini öngören kanun teklifinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Teklifi ile ilgili konuşma yapan Kasap, “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin 3’er 5’er maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

Kasap’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Oynatalım Uğurcuğum

HIZLI YORUM YAP