CHP'li İzmir Menemen belediye başkanı Tuncay Özkan’a '‘ihalecilik haramzadelik'’ ile suçladı... | SİYASET
DOLAR

32,3390$% 0.26

EURO

35,1338% -0.03

STERLİN

40,8629£% -0.38

GRAM ALTIN

2.308,76%1,39

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • CHP’li İzmir Menemen belediye başkanı Tuncay Özkan’a ‘‘ihalecilik haramzadelik’’ ile suçladı…

CHP’li İzmir Menemen belediye başkanı Tuncay Özkan’a ‘‘ihalecilik haramzadelik’’ ile suçladı…

CHP Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy‘un Veryansın Tv’ye yaptığı açıklamalar ses getirdi. 2020’de partisi kendisini disipline verince CHP’den istifa eden ve ardından “yolsuzluk” iddiasıyla 8 ay tutuklu kalan Aksoy, başına gelenlerden kendi partisini sorumlu tutmuştu.

 

 

 

 

Aksoy, Seyrek’teki dev ihale öncesi partisinden iki İzmir milletvekilinin kendisine “açık ihale değil, pazarlık usulü bir ihale” yapması için baskıda bulunduğunu ancak kendisinin kabul etmediğini öne sürmüştü.

Eski belediye başkanı döneminde de 172 adet gayrimenkulle ilgili de usulsüzlük tespit ettiğini öne süren Aksoy, ancak yine CHP milletvekilleri tarafından “eski başkanın üzerine gitme” diye baskıya uğradığını iddia etmişti.

 

Açıklamalar ses getirince CHP’nin iki İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Atilla Sertel bir video mesajla isim vermeden Aksoy’a yanıt verdi. Özkan ve Sertel, Aksoy’un iddialarını reddettiler ve ispatlamaya çağırdılar. Özkan, şantaja devam etmesi halinde Aksoy hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da ekledi.

Röportajda Aksoy, söz konusu milletvekillerinden bahsederken “gazeteci kökenli” diye bir ifade kullanmamıştı. Ancak Özkan ve Sertel, CHP’nin İzmir’de gazeteci kökenli milletvekillerinin sadece kendileri olduğu için bu açıklamayı yapmaya gerek duyduklarını söylediler.

İşte Özkan ve Sertel’in o videosu:

NE OLMUŞTU?

Serdar Aksoy hakkında şikayetler geldiği gerekçesiyle Kasım 2020’de CHP genel merkezi soruşturma başlatmış, İzmir’e gönderilen 3 CHP milletvekili Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.

Ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım’da Aksoy’u oy birliğiyle “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etme kararı alınca Aksoy 18 Kasım’da partisinden istifa ettiğini ancak belediye başkanlığına devam edeceğini duyurdu. Ardından Menemen Belediyesine yönelik “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Operasyonun kapsamında Serdar Aksoy da vardı. Aksoy 24 Kasım 2020 tarihinde tutuklandı. 8 ay tutuklu kalan Aksoy geçen yıl serbest kaldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe Kilit’te şehit sayısı 3’e yükseldi

HIZLI YORUM YAP