CHP eski milletvekili Dursun Çiçek ifade vermeye gitti ! | SİYASET
DOLAR

32,3326$% 0.25

EURO

35,0475% -0.23

STERLİN

40,8512£% -0.4

GRAM ALTIN

2.283,89%0,29

ÇEYREK ALTIN

3.964,00%-0,48

a

CHP eski milletvekili Dursun Çiçek ifade vermeye gitti !

CHP eski milletvekili Dursun Çiçek ifade vermeye gitti !

AK Parti’li 6 milletvekilinin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hakkında “İftira” suçundan hakkında soruşturma başlatılan eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi. İfadesinin hemen ardından basın açıklamasın da bulunan Çiçek, “Biz önergeye imza atan 6 vekil FETÖ’cü demiyoruz. Buradan başlayın soruşturmaya diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili iddiaları sebebi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca  başlattığı soruşturma kapsamında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un dan sonra Dursun Çiçek’in de ifadesi alındı. Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek ile  ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

BASIN AÇIKLAMASI :

Dursun Çiçek, ifade verdikten sonra adliye önünde basın açıklamasında bulundu. Çiçek, “Hukuk ve adalet mücadelemiz devam ediyor. Biliyorsunuz FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili önceki dönem Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bir açıklaması üzerine 25-26 Haziran gecesi meclis tutanaklarını inceleyerek Anayasa’ya aykırı önergeyi, askerlerin askeri mahkemeler yerine FETÖ’nün hakim olduğu özel yetkili mahkemelere teslim edilmesi süreciyle ilgili bir suç duyurusu hazırlamıştık.

Bununla ilgili basındaki paylaşımlarımız nedeniyle, önergede imzası olan 6 vekil sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hakkımızda ‘iftira’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular. O konuda ifade verdik” dedi.

“6 VEKİL FETÖ’CÜ DEMİYORUZ”

Cumhuriyet aydını olarak yaklaşık 5 yıl hapiste yattığını söyleyen Çiçek, “Bizim kimseye iftira atma gibi bir amacımız olmaz, bunu vurguladık. İkinci bir mağduriyet yaratılmaması konusunda hakkımızda bir an önce takipsizlik kararı verilmesini istedik. Biz önergeye imza atan 6 vekil FETÖ’cü demiyoruz. Buradan başlayın soruşturmaya diyoruz. Aslında orda da bir FETÖ’cü var, yani dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in arkasında İbrahim Okur var. İbrahim Okur, FETÖ itirafçısıdır, tescillidir yani” ifadelerine yer verdi.

Dursun Çiçek, “İbrahim Okur’a bu çalışmayı kimin yaptığı, Zekeriya Öz’ün, Mehmet Ali Pekgüzel’in bunun neresinde olduğu söylenirse, bunlar sorulursa FETÖ’nün siyasi ayağına çok kısa sürede ulaşırız. Biz kimseyi suçlamıyoruz, sadece Cumhuriyet savcılarına yol gösteriyoruz. İlker Paşa’nın tanıklığı çok önemli, o açıdan bu yeni delille değerlendirerek Cumhuriyet savcılarının FETÖ’nün siyasi ayağını soruşturmaya buradan başlamasını dedik” dedi

Çiçek, “Milletçe yeni 15 Temmuz gibi karanlık gecelerin yaşanmasını istemiyorsak bu süreci her yönüyle soruşturmamız lazım. Türk millet böyle istiyor” diyerek konuştu.

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Türkiye emperyal güçler gibi Libya’da’ sözlerine Hakan Bayrakçıtan sert yanıt !

HIZLI YORUM YAP