Çavuşoğlu: S-400 konusunda ABD ile anlaştık dedi Troller ne yazacağını şaşırdı! | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Çavuşoğlu: S-400 konusunda ABD ile anlaştık dedi Troller ne yazacağını şaşırdı!

Çavuşoğlu: S-400 konusunda ABD ile anlaştık dedi Troller ne yazacağını şaşırdı!

Çavuşoğlu: S-400 konusunda ABD ile anlaştık dedi Troller ne yazacağını şaşırdı! Ak parti hükumeti ile ABD arasında Türkiye içinde gergin olan ipler JEO Biden bozdu, biden kaba dille hiçbir şey çözüme kavuşmayacağını açıkladıktan sonra Çavuşoğlu S400 konusunda ABD ile anlaştık açıklaması gündeme bomba gibi düştü!

Akıllar ‘da tek soru ise S400 ne olacak. daha önce S400 konusunda geri adım atılmayacak diyen bakanlık alımlar devam edecek açıklaması yapmıştı ABD ile anlaşılması ise S400 konusunda Türkiye artık s400 kullanmayacak anlamına geldiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün katıldığı toplantıda Türk dış siyaseti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, “S-400 sorunu için ABD ile ortak çalışma grubu kurma konusunda anlaştık” dedi. Çavuşoğlu’nun açıklamasını uluslararası ajanslar “son dakika” ibaresiyle servis etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün 2020 yılı dış politika değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Ermenistan, AB ve ABD ile ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu’nun açıklamaları uluslararası basının da dikkatini çekti.

Birçok yabancı ajans açıklamalara “son dakika” ibaresiyle yer verirken özellikle Çavuşoğlu’nun ABD ile ilgili açıklamaları gündem oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan S-400 gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “S-400 sorunu için ABD ile ortak çalışma grubu kurma konusunda anlaştık” dedi.

Çavuşoğlu, “Daha önce teklif ettiğimiz ‘gelin bir ortak çalışma grubu kuralım’ teklifinde bulunmuştuk… şimdi o teklif ABD tarafından geldi, biz tabiatıyla her zaman diyalogdan yana olduğumuz için bu teklife de evet dedik. Uzmanlar düzeyinde görüşmeler başladı” dedi.

Konuşmasının soru cevap bölümünde henüz çalışma grubunun kurulmadığını ifade ederek, “S-400 ile ilgili uzmanlar değerlendirsin demiştik… ABD yanaşmamıştı. Pompeo ile görüşmemizde bu teklifimizin devam ettiğini söyledik. ABD’liler bu konuda birlikte çalışalım dediler. Şu anda görüşmeler var, ortak çalışma grubu kurulmadı görüşmeler var” dedi.

Çavuşoğlu Türkiye-ABD ilişkilerinin bu yıl var olan sorunların gölgesinde geçtiğini, ancak ilişkilerin “daha sağlıklı” yürütülmesi için çalışmaya Türkiye’nin hazır olduğunu ve Ocak ayında başa gelecek yeni ABD yönetiminin de bu şekilde adım atacağını umduğunu ifade etti.;

ÇAVUŞOĞLU: AB İLE VİZE SERBESTİSİ GÜNDEMDE

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Gelecek yıl AB ile ilişkilerin daha pozitif ortamda geçmesi için
biz hazırız. Reforma ağırlık veriyoruz ve buna ivme kazandıracağız, Reform Eylem Grubu toplantısını gerçekleştireceğiz. AB ile Ocak ayında karşılıklı ziyaretler olacak, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, Doğu Akdeniz’den vize serbestisine kadar birçok konu ele alınacak” dedi.

Çavuşoğlu, son aylarda ilişkilerin gerildiği Fransa konusunda ise, “Fransa samimi ise ilişkilerimizi normalleştirebiliriz; ama bize karşı eylem ve söylemlerine sessiz kalmamız mümkün değil. Fransa ile ilişkilerin normalleşmesi için büyükelçilerimiz bir çalışma yapıyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Akar: PKK iki gece aynı yerde yatamıyor !

HIZLI YORUM YAP